'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλάζουν όλα στο Στρατό..!!!!!!!



Με τυποποιημένα κριτήρια και όχι με το βαθμό αρχαιότητας θα γίνονται πλέον οι προαγωγές των στελεχών του ελληνικού στρατού, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε την Πέμπτη (2/9) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το νέο αυτό νομοσχέδιο, πια τα στελέχη θα προάγονται με σαφή και αναλυτικό τρόπο ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης, ενώ εισάγεται ο θεσμός της κρίσης κατ' απόλυτη εκλογή στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη και του συνταγματάρχη.

Παράλληλα, δημιουργείται μια παράλληλη επετηρίδα, για όσους τίθενται εκτός οργανικών θέσεων, μέχρι να συμπληρώσουν την αναγκαία πραγματική στρατιωτική υπηρεσία.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ αναδεικνύεται ως “απόλυτος άρχων” του Ελληνικού Στρατού αφού ασκεί πλήρη διοίκηση, διοικητική και επιχειρησιακή.  Η διοικητική διοίκηση ασκείται από τους αρχηγούς των τριών κλάδων, Πεζικού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Οι Αρχηγοί των επιτελείων μετέχουν όμως πλέον και στην επιχειρησιακή διοίκηση και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, πάντα υπό τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ.

Σε ό,τι αφορά τους αντιρρησίες συνείδησης, ισχύει ό,τι έχει ειπωθεί και στο παρελθόν, η θητεία δηλαδή ανέρχεται πλέον στους 15 μήνες.

Τέλος, με το νομοσχέδιο καθορίζονται τα ελάχιστα χρονικά όρια παραμονής σε κάθε βαθμό, ώστε οι αξιωματικοί των παραγωγικών σχολών να συμπληρώνουν στο βαθμό του συνταγματάρχη 35 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.  



ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου