'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Έσωσαν τουρίστα από αυτοκτονία μέσω Internet

Την τελευταία στιγμή κατάφεραν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να γλιτώσουν τη ζωή ενός Βέλγου τουρίστα ο οποίος ήταν έτοιμος να αυτοκτονήσει, αφήνοντας μήνυμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δραματικό μήνυμα του 45χρονου Βέλγου, ο οποίος έκανε τις διακοπές του στο Ηράκλειο της Κρήτης, είδε η σύζυγός του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και αμέσως ενημέρωσε τις αρχές της χώρας της για τις προθέσεις του συζύγου της.

Μάλιστα, ο 45χρονος -αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα και είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν- δεν είχε ενημερώσει τη σύζυγό του για τη χώρα στην οποία θα πήγαινε διακοπές. Ετσι, λοιπόν, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να αποτραπεί η βέβαιη αυτοχειρία του άνδρα. Οι αρχές του Βελγίου μετά τη διερεύνηση του ηλεκτρονικού στίγματος του υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ο παραλίγο αυτόχειρας διαπίστωσαν πως τα ηλεκτρονικά του ίχνη βρίσκονται κάπου στην Ελλάδα. Αμέσως ενημερώθηκε το τμήμα, του οποίου ηγείται ο Μανόλης Σφακιανάκης, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος αγώνας δρόμου προκειμένου να εντοπιστεί το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο 45χρονος.

Επειτα από αγωνιώδεις προσπάθειες των αστυνομικών το ηλεκτρονικό στίγμα του υποψήφιου αυτόχειρα εντοπίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μέσα σε λίγα λεπτά αστυνομικοί της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης μαζί με ψυχολόγους έφθασαν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει ο 45χρονος, με αποτέλεσμα στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή να αποτραπεί η αυτοκτονία του. Ο Βέλγος έχει ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα μέχρι να έρθουν στην Ελλάδα μέλη της οικογένειάς του προκειμένου να φροντίσουν για την ασφαλή επιστροφή του στην πατρίδα του.


Espressonews.gr
 http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου