'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ελεύθεροι οι «εγκέφαλοι» των επιθέσεων..!!!

«Εξαιρετικά ευρηματική αλλά και ερασιτεχνική την προσπάθεια» χαρακτηρίζει αποκλειστικά στο newsbomb.gr η επίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας του Παν/μιου Πειραιά Μαίρη Μπόση τα τελευταία τρομοκρατικά επεισόδια.

Η κα. Μπόση, επιστήμων με βαθιά γνώση στα θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, τονίζει ότι «τα τελευταία γεγονότα ήταν στοχευμένα και εξαιρετικά πετυχημένα. Δηλαδή η προσπάθεια που έγινε από την οργάνωση/ομάδα, στόχο είχε τη διεθνοποίηση των απόψεων, τη διεθνοποίηση του αγώνα, της επανάστασης, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από τα άτομα που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις,»

Κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο παρατηρώντας τα στοιχεία που συνθέτουν τα χτυπήματα η κα. Μπόση λέει χαρακτηριστικά στο newsbomb.gr ότι, με αυτή τους την κίνηση οι δράστες έχουν στόχο να κινητοποιήσουν τους ομοϊδεάτες τους σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά κυρίως στο ευρωπαϊκό, γιατί αυτό είναι που τους ενδιαφέρει σε πρώτη φάση. Παράλληλα δείχνει ότι είναι εν ενεργεία, ότι δεν έχουν συλληφθεί παρόλο που υπάρχουν αρκετές συλλήψεις το τελευταίο διάστημα και ότι η βία με την έννοια της επανάστασης είναι ενεργή, κινείται.

Συνεχίζοντας η κ. Μπόση εστιάζεται στο ηλικιακό προφίλ των δραστών. «Για να υπάρξει μια διαφωνία έντονη θα πρέπει να υπάρχει ένα πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο και οικονομικό συγκεκριμένο και αυτή την στιγμή και η Ελλάδα, αλλά και οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται κάτω από αυτό το πλαίσιο. 

Υπάρχει μία τάση στρατολόγησης νεότερων ανθρώπων πράγματι. Αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι σε παλιότερες εποχές όταν υπήρχαν κοινωνικές εξάρσεις, τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικές νεολαίες ήταν αυτές που απορροφούσαν τους κραδασμούς. Τώρα τα οράματα έχουν εκλείψει, τα προβλήματα έχουν πληθύνει και έτσι ανοίγει η ψαλίδα για μεγαλύτερη κινητικότητα αυτών των χώρων και ευκολότερης στρατολόγησης».
Η κ. Μπόση συνεχίζει και γίνεται αρκετά καυστική με το κράτος και τις ελληνικές διωκτικές αρχές.

«Η πολιτεία δεν προβληματίζεται. Συνήθως απαξιώνει το φαινόμενο, το καταδικάζει, το αφορίζει. Δεν το αντιλαμβάνεται όμως. Δεν μπαίνει στο κόπο να καταλάβει το φαινόμενο αυτό. Με απαξιωτικές απόψεις ή με καταδικαστικές απόψεις δεν μπορείς να φέρεις τέλος σε αυτού του είδους τα φαινόμενα.»

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της καθηγήτριας, η ιστορία δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, κάτι που όλοι πίστευαν ότι είχε «παγώσει», λόγω των επιτυχιών των διωκτικών αρχών. Τελικά φαίνεται ότι θα υπάρξουν επόμενα βήματα.

Υπάρχουν μαρτυρίες που δείχνουν ότι στην τρομοκρατία, η καθοδήγηση των μικροτέρων γίνεται από μεγαλύτερους. Αυτή η παρατήρηση φωτογραφίζει πιθανώς μη συλληφθέντα μέλη παλαιοτέρων οργανώσεων.


Ρεπορτάζ: Νάντυ Παπαμήτσου
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου