'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΛ.ΑΣ. ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ!!!

Ακινητοποιημένα 6 στα 10 οχήματα στο Νομό Ιωαννινων , γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια ούτε για «σέρβις»!

Ακινητοποιημένος είναι ο μισός και πλέον στόλος αυτοκινήτων της ΕΛ. ΑΣ. στα Γιάννινα! 

Λόγω έλλειψης χρημάτων από το κράτος, δεν γίνονται τα απαραίτητα «σέρβις» στα περιπολικά, με αποτέλεσμα σχεδόν έξι στα δέκα να είναι καθηλωμένα Έτσι στην κυριολεξία η Αστυνομία έχει ξεμείνει από οχήματα!«Είμαστε στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. 

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά όλες τις περιοχές του Νομού, και όλα τα τμήματα, όπως την Ασφάλεια, την Τροχαία κ.α.» υπογράμμισε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Βαγγελής.Όπως τόνισε, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχει η κατηγορηματική δήλωση, ότι «δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για λάμπες»!

Έτσι, μπαίνει «στοπ» σε βασικές ανάγκες οχημάτων, που πρέπει όμως να περιπολούν, σε ένα Νομό με το μεγαλύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην χώρα.«Τα παλιάς τεχνολογίας περιπολικά αντέχουν κάπως ακόμη. Στα νέα όμως υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Μόνο τα λάδια μπορούν να αλλάξουν. Δεν γίνονται «σέρβις», δεν γίνεται τίποτε, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα. Παλέψαμε για να ανανεώσουμε το στόλο μας, αλλά στην πλειοψηφία του μένει ακινητοποιημένος» είπε ο κ. Βαγγελής.

ΠΟΙΑ «ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ»;
Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να παράσχει άμεση βοήθεια, όπου της ζητηθεί, αλλά φυσικά μπαίνει σε κίνδυνο και η ασφάλεια των πολιτών. Με το μισό και πλέον στόλο της ακινητοποιημένο, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι σε λίγο καιρό θα λαμβάνει κλήσεις για να σπεύσει σε βοήθεια και δεν θα μπορεί να τρέξει!Και όλα αυτά, σε μια περιοχή, όπου η εγκληματικότητα είναι στα ύψη, η λαθρομετανάστευση και η διακίνηση ναρκωτικών οργιάζουν. Απόδειξη, οι καθημερινές ειδήσεις στο αστυνομικό δελτίο, που αφορούν συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, αλλά και διακινητών, που μεταφέρουν λαθρομετανάστες.«Υπάρχουν κονδύλια που δεν πρέπει να κοπούν. Όποια και αν είναι τα οικονομικά της χώρας, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε ένα συμβάν, επειδή δεν υπάρχουν… αυτοκίνητα» σχολιάζουν αστυνομικοί.

ΜΕ ΤΑ… ΠΟΔΙΑ!

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννινα, αλλά και του αλαλούμ που επικρατεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι η «θολή» εικόνα σχετικά με το τι θα γίνει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε μόλις τέσσερις μέρες διεξάγεται ο πρώτος γύρος και η αστυνομία θα πρέπει να συνδράμει σε όλα τα εκλογικά κέντρα του Νομού Ιωαννίνων.«Όπως καταλαβαίνει κανείς, θα χρειαστούν πολλές περιπολίες. 


Με την υπάρχουσα κατάσταση όμως, πως θα γίνουν; Από το Αρχηγείο, η ενημέρωση είναι, ότι θα κάνουμε πεζές περιπολίες! Θα βγούμε στους δρόμους δηλαδή με τα πόδια, για να βοηθήσουμε στις εκλογές» (!) σημείωσε ο κ. Βαγγελής.

Και συνέχισε: «Όλοι οι αστυνομικοί είναι αναστατωμένοι από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πρέπει να δοθούν λύσεις για όλα αυτά τα προβλήματα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, ενημερώνοντας το αρχηγείο και τον Υπουργό, ως σωματείο. Από κει και πέρα τι άλλο να κάνουμε; Περιμένουμε…».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου