'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Φόβος στους υπαλλήλους κούριερ

Αναστάτωση επικρατεί έπειτα από τα πρόσφατα περιστατικά με τα δέματα-βόμβες στους χιλιάδες εργαζομένους στις εταιρίες κούριερ και στις οικογένειές τους. 

Στις περισσότερες εταιρίες 



μεταφοράς εγγράφων και μικροδεμάτων ελήφθησαν άμεσα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο η ανασφάλεια παραμένει.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας ο τρόπος συναλλαγής των αποστολέων με τις περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο έχει αλλάξει. 


Ετσι, για να στείλει κάποιος ιδιώτης ένα φάκελο ή ένα δέμα, πρέπει να επιδείξει ταυτότητα, αλλά και να συντάξει δελτίο αποστολής. Κι αν ο φάκελος ή το δέμα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του υπαλλήλου που το παραλαμβάνει, τότε μπορεί να ζητηθεί από τον αποστολέα να το ανοίξει μπροστά στον υπάλληλο.

Οπως λένε εργαζόμενοι, ακόμη και πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα δέματα-βόμβες, υπήρχαν αντικείμενα τα οποία απαγορευόταν να μεταφέρονται μέσω κούριερ, όπως για παράδειγμα τα κοσμήματα. Ετσι, αν κάποιος υπάλληλος παραλάμβανε φάκελο και διά της αφής αντιλαμβανόταν ότι μέσα υπάρχει κουτί, ζητούσε διευκρινίσεις από τον αποστολέα.
Σήμερα, αν ζητηθεί από κάποιον να ανοίξει το φάκελο ή το δέμα του και αυτός αρνηθεί, τότε απλώς οι υπάλληλοι της εταιρίας μεταφοράς δεν το παραλαμβάνουν.


Κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι, λόγω του απορρήτου που υπάρχει στις μεταφορές, κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον κλάδο των κούριερ. «Από τη μια μέρα στην άλλη βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα. Πας στη δουλειά και δεν ξέρεις τι σε περιμένει», σημειώνει ο Γιώργος Κωστίδης, υπάλληλος εταιρίας ταχυμεταφοράς.


Ταυτοπροσωπία


«Πήραμε αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκαν τα περιστατικά», αναφέρει ο διευθυντής της Speedex Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, και εξηγεί: «Ενημερώσαμε τους υπαλλήλους σε όλα τα καταστήματά μας να είναι προσεκτικοί όταν παραλαμβάνουν κάποιο δέμα και να προχωρούν σε ταυτοπροσωπία του αποστολέα. 


Επίσης, για να πραγματοποιηθεί μία αποστολή το δέμα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από έντυπο μεταφοράς, δελτίο αποστολής, όταν πρόκειται για εταιρία, ή υπεύθυνη δήλωση μεταφοράς, όταν πρόκειται για ιδιώτη. Επιπλέον, όταν η παραλαβή αφορά φάκελο, γίνεται ψηλάφησή του και αν ο υπάλληλος αντιληφθεί κάτι περίεργο ζητά από τον αποστολέα να τον ανοίξει».

Εξάλλου, οι αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν με όλες τις εταιρίες κούριερ και έδωσαν οδηγίες σχετικά με το πώς να ξεχωρίζουν οι υπάλληλοι ένα ύποπτο δέμα. Ακόμη, επέστησαν την προσοχή για οτιδήποτε ύποπτο να ειδοποιείται άμεσα η Αστυνομία. Ιδιαίτερη προσοχή ζητήθηκε να δίνεται όταν ο παραλήπτης είναι πρεσβεία, προξενείο, υπουργείο, πολιτικό πρόσωπο, αλλά και γενικότερα κρατική υπηρεσία.


Αλλωστε, η περιπέτεια αυτή δεν είναι η πρώτη που περνά ο κλάδος των κούριερ. Λίγο μετά από το χτύπημα των Δίδυμων Πύργων, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, στην Αμερική, είχαν εμφανιστεί οι επιστολές με άνθρακα σε μορφή άσπρης σκόνης, που έσπειραν τον τρόμο. 


Στην Ελλάδα μπορεί να μην είχαμε κρούσμα, ωστόσο οι εργαζόμενοι πέρασαν μήνες ολόκληρους με μόνιμη συντροφιά τους τα γάντια, τις μάσκες και τα μπουκάλια με το οινόπνευμα...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ 
agelioforos.gr 
http://kapistri.blogspot.com/2010/11/blog-post_163.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου