'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Εξι υπουργοί σε... λούκι 100 ημερών!!!!

Σ
ε έξι υπουργεία ρίχνει το βάρος η κυβέρνησης τις επόμενες 100 ημέρες προκειμένου να καταφέρουμε τελικά να εκταμιεύσουμε την τέταρτη δόση του δανείου από την τρόικα, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Οι υπουργοί τους δηλώνουν έτοιμοι να συγκρουστούν με τις οργανωμένες συντεχνίες, όπως αυτές της ΔΕΗ και των ελλειμματικών ΔΕΚΟ, αλλά και με ισχυρές επαγγελματικές τάξεις όπως είναι αυτές των δικηγόρων, των μηχανικών και των φαρμακοποιών. Αλλωστε, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε προ ημερών σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι «είμαστε έτοιμοι να έρθουμε σε ρήξη με το βαθύ ΠΑΣΟΚ εάν χρειαστεί».

Εντός των επόμενων 100 ημερών θα πρέπει να γίνουν τα εξής ανά υπουργείο:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η κ. Λούκα Κατσέλη κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, όπου οι επιχειρησιακές συμβάσεις ενίοτε θα υπερισχύουν των συλλογικών, ενώ θα πρέπει να αναμορφώσει και το θεσμικό πλαίσιο για την προσφυγή στη διαιτησία. Τα ζητήματα αυτά άλλωστε συζητήθηκαν και στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης. Αμεσα θα πρέπει να προωθήσει και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Στόχος του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, εκτός από το να βοηθήσει και αυτός στις διαδικασίες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, είναι να ελέγξει και τις δαπάνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας από το οποίο ο προϋπολογισμός προβλέπει εξοικονόμηση 2,1 δισ. ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα πρέπει να προωθήσει το νομοσχέδιο για την απλοποίηση αδειοδότησης των επιχειρήσεων. 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη θέτει ως βασικό στόχο την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και κυρίως τη δυνατότητα πρόσβασης ιδιωτών σστην παραγωγή ρεύματος στον λιγνίτη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Ο κ. Δημήτρης Ρέππας οφείλει να αναδιαρθρώσει τον ΟΣΕ, κάτι που θα επιφέρει αύξηση των εισιτηρίων, περικοπές των αποδοχών όλων όσοι εργάζονται στον οργανισμό και υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος αργότερα και στον ΟΑΣΑ. 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Η περισσότερη δουλειά περιμένει τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων θα πρέπει πρώτα απ' όλα να φέρει εις πέρας τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος για φέτος (9,4% του ΑΕΠ) και να πλησιάζει όσο γίνεται πιο πολύ το κριτήριο επίδοσης για το πρωτογενές ταμειακό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης που θέτει το ΔΝΤ (έχει καθοριστεί στο 5,7% του ΑΕΠ). Αμεσα πρέπει να αναδιαρθρώσει και τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς για να αυξηθούν τα έσοδα, μιας και θα πρέπει να εισπράττει πάνω από 5 δισ. ευρώ κάθε μήνα!

Ακόμη μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύστημα παρακολούθησης των εσόδων και των δαπανών του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο.

Μεγάλο στοίχημα του υπουργού Οικονομικών τέλος, είναι και η απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων κατ' επιταγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου