'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΑΓΟΡΑ ...!!!

"ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ...
 
Σηµαντικές ελλείψεις σε περισσότερα από 400 φάρµακα - από ασπιρίνες έως και σκευάσµατα απαραίτητα για την υγεία ασθενών που πάσχουν από χρόνιες και σοβαρές παθήσεις - εντοπίζονται στα... φαρµακεία της χώρας.

Ο Φαρµακευτικός Σύλλογος Αττικής απέστειλε εξώδικο στον Εθνικό Οργανισµό Φαρµάκων ζητώντας να ληφθούν τα απαιτούµενα µέτρα ώστε να λυθεί άµεσα το πρόβληµα, διαφορετικά θα προβεί σε µηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.


Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν οι φαρµακοποιοί, οι ελλείψεις που καταγράφονται τους τελευταίους µήνες οφείλονται στη µεγάλη µείωση των τιµών των φαρµάκων που έχει ως αποτέλεσµα να πυροδοτούνται οι εξαγωγές από τους χονδρεµπόρους. Ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κώστας Λουράντος υπογραµµίζει στα «ΝΕΑ» πως το κέρδος των εξαγωγών είναι µεγάλο για τους ιδιοκτήτες φαρµακαποθηκών, καθώς πωλούν στο εξωτερικό τα φάρµακα µε τριπλάσιο – σε αρκετές περιπτώσεις – κέρδος.


Για παράδειγµα, ένα κουτί ασπιρίνες κοστίζει στη χώρα µας 0,67 ευρώ όταν στη Γερµανία η τιµή του σκευάσµατος φτάνει περίπου τα τρία ευρώ.


«Οι εξαγωγές δεν είναι παράνοµες νοµικά, είναι όµως ηθικά απαράδεκτο να µένει ακάλυπτη από φάρµακα η ελληνική αγορά» προσθέτει ο κ. Λουράντος, ζητώντας από την Πολιτεία να διενεργήσει αιφνίδιες επιθεωρήσεις σε φαρµακαποθήκες προκειµένου να διαπιστώσει αν διαθέτουν απόθεµα φαρµάκων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Φαρµακευτικός Σύλλογος Αττικής κατονοµάζει στο εξώδικο συγκεκριµένες φαρµακαποθήκες που αρνούνται να παραδώσουν φάρµακα «επικαλούµενεςότι οι φαρµακευτικές εταιρείες δεν τους παραδίδουν ικανές ποσότητες», δεδοµένου πως οι τιµές στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο συµφέρουσες µε τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.


Στελέχη φαρµακευτικών εταιρειών διαβεβαιώνουν ωστόσο πως όχι µόνον τροφοδοτούν την ελληνική αγορά µε γνώµονα τις αντικειµενικές ανάγκες του πληθυσµού αλλά τις υπερκαλύπτουν. Παράλληλα αφήνουν αιχµές πως δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα λειτουργούν 150 φαρµακαποθήκες, την ώρα που στην Αγγλία δεν ξεπερνούν τις πέντε – γεγονός που τους κάνει να βάζουν φρένο σε εκείνες τις παραγγελίες που προκαλούν υποψίες.


Ελλείψεις καταγράφονται σε 432 φάρµακα, µεταξύ των οποίων αντικαρκινικά (Faslodex, Arimidex), αντιψυχωσικά (Seroquel, Akineton), καρδιαγγειακά (Plavix, Iscover), αντιυπερτασικά (Co - Approvel, Adalat), χάπια για την Πάρκινσον (Madopar), την Αλτσχάιµερ (Exelon, Aricept Reminyl), ακόµη και απλά αναλγητικά.


Μάρθα Καϊτανίδη
http://fonaklas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου