'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Τελεσίγραφο» Ραγκούση σε Ν.Κακλαμάνη για την κατάσταση με τα απορρίματα

Στον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων επέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια.

Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος συναντήθηκε με τον νέο δήμαρχο Γ.Καμίνη, έκανε λόγο για ασυγχώρητη αμέλεια στο θέμα της προκήρυξης των προσλήψεων, καλώντας τη δημοτική αρχή να το πράξει άμεσα.

Αφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο και ποινικών ευθυνών: Πρέπει η δημοτική αρχή να προκηρύξει τις θέσεις, αλλιώς θα είναι υπόλογη και απέναντι στον εισαγγελέα. Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παραμένουν στο απυρόβλητο κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.»

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων που έχουν λήξει ή αλλαγής της νομοθεσίας, που αφορά στους συμβασιούχους.
Τέλος, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση που είχε με τον κ. Καμίνη «για έναν Δήμο με πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς.
Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στα προβλήματα του Δήμου Αθηναίων, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν νέα απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Τα αιτήματά τους είναι να λυθεί το πρόβλημα με τους περίπου 1.000 συμβασιούχους και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα από κυριακάτικα, αργίες και νυχτερινά του Οκτωβρίου τα οποία δεν πληρώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου.

Τα προβλήματα με τα σκουπίδια ξεκίνησαν από τις 18 Νοεμβρίου, οπότε και άρχισε η πενθήμερη απεργία των εργαζομένων στου δήμους. Ακολούθησε η δικαστική απόφαση που οδήγησε στην απόλυση 100 συμβασιούχους στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η απάντηση του Ν.Κακλαμάνη
Έντονη ήταν η αντίδραση του απερχόμενου δημάρχου στα όσα είπε ο κ. Ραγκούσης. Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε ότι ο υπουργός Εσωτερικών είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το χάος που επικρατεί με τα σκουπίδια.

Επανέλαβε την πρόταση της ΚΕΔΚΕ (δύο χρόνια μεταβατική περίοδος και αυξημένη μοριοδότηση στην εμπειρία) ως τη μόνη ρεαλιστική για την επίλυση του θέματος των προσλήψεων.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Γιώργο Καμίνη, λέγοντας ότι «αν ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος της Αθήνας επιθυμεί να ακολουθήσει την πολιτική του κ. Ραγκούση δεν έχει παρά να το ζητήσει δημοσίως από τώρα πριν την ορκωμοσία του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.»

Τέλος, σχετικά με τα περί ποινικών ευθυνών, ο κ. Κακλαμάνης λέει: «υπενθυμίζω στον κ. Ραγκούση ότι οι δήμαρχοι έχουν ποινικές ευθύνες όταν πράττουν ενάντια στο νόμο ή ενάντια στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές είναι ομόφωνες.»


http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17492

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου