'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Νέο κανόνι 6.000 ασφαλισμένων...!!!!

Νέο κανόνι στην αγορά των ασφαλιστικών εταιρειών, μετά το αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης για δίωξη εις βάρος της VDV LEBEN International, η οποία φέρεται να παραποιούσε οικονομικά στοιχεία και παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία, ενώ στην πραγματικότητα είχε βουλιάξει. 

Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Την ποινική δίωξη της ασφαλιστικής εταιρείας VDV LEBEN International A.A.E.Z. η οποία κατηγορείται ότι παραποιούσε τα οικονομικά της στοιχεία ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η ποινική δίωξη ζητάται να ασκηθεί και κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, διότι εμφάνιζαν ψευδή εικόνα για την πραγματική οικονομική της κατάσταση και χρηματοοικονομική της θέση, κατά παράβαση της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 42α του Κ.Ν. 2190/20.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τον ετήσιο έλεγχο οικονομικής χρήσης 2009 διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία - μετοχών και ομολόγων - στον ισολογισμό της, ύψους 42.032.182,64 ευρώ.

Η εταιρεία σε έναν και μόνον λογαριασμό στην Deutsche Bank εμφάνιζε τοποθετήσεις ύψους πλέον των 40 εκατ. ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα οι τοποθετήσεις στον λογαριασμό αυτόν είναι μηδαμινές κάτω από 20.000 ευρώ.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι πως επί του παρόντος βρίσκονται στον αέρα τουλάχιστον 10.000 συμβόλαια, γύρω στα 3.500 συμβόλαια ζωής στην Ελλάδα και άλλα περίπου 6.500 στη Γερμανία.

Και μπορεί το μέγεθος του προβλήματος να είναι μικρότερο από εκείνο της Aspis, με τις πλαστές εγγυητικές επιστολές, ωστόσο ο προβληματισμός για το θέμα που ανοίγει στην ασφαλιστική αγορά είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ανέστειλε τις ασφαλιστικές εργασίες της εταιρείας, απαγόρευσε την έκδοση νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων, ενώ προχώρησε και στη δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ακόμη ανακλήθηκαν οι χορηγηθείσες εκθέσεις ελέγχου για τη χρήση 2009 καθώς και για όλες τις προηγούμενες χρήσεις, δεδομένου ότι η έκδοσή τους στηρίχθηκε σε ψευδή δεδομένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου