'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αναστάτωση από δηλώσεις Παμπούκη για απολύσεις στο δημόσιο!!!

Διευκρίνισε oτι αφορούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα 

Αναστάτωση προκάλεσαν δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη για το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα. 

Ο υπουργός δεν το απέκλεισε, ωστόσο σε νεώτερες δηλώσεις του είπε ότι δεν αναφερόταν στο στενό δημόσιο τομέα.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Επίκαιρα" ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης τάσσεται υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο αν χρειαστεί, με την επισήμανση μάλιστα ότι θα "είναι δίκαιο έναντι όλων των Ελλήνων.

"Πρέπει να αποκτήσουμε ποιοτικό δημόσιο τομέα και στο σωστό μέγεθος. Αν για να το πετύχουμε αυτό γίνουν και απολύσεις αυτό θα είναι ένα κόστος ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Θα είναι ασφαλώς και δίκαιο έναντι όλων των Ελλήνων. Γιατί τα βάρη της κακής λειτουργείας τα πληρώνουμε όλοι και αυτό δεν αντέχεται πλέον”, τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Λιγο αργότερα, πάντως, κ. Παμπούκης διευκρίνισε - μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash - ότι οι δηλώσεις του δεν αφορούν στο στενό δημόσιο τομέα, αλλά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στην περίπτωση που αποτύχει το πρόγραμμα εξορθολογισμού.

"Για να φτάσει, όμως, στο σημείο να μην υπάρξουν απολύσεις, πρέπει να καταβληθεί από όλους μια συνεκτική προσπάθεια και το σημερινό κόστος είναι η αυριανή ελπίδα. Θέλω να πω πολύ προσεκτικά, ότι όταν λέω για δημόσιο δεν εννοώ βεβαίως το στενό δημόσιο, μιλάμε για το ευρύ δημόσιο", σημείωσε. "Ήδη καταργούνται θέσεις και οργανισμοί. Αλλά εγώ εννοώ δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι αν κατορθώσουμε και το πρόγραμμα - το οποίο έχουμε ως πρώτη επιλογή, πρόγραμμα μετατάξεων, εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα - πετύχει, δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις. Εάν δεν το επιτύχουμε θα γίνουν και απολύσεις" τονίζει.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνέντευξη του στο ίδιο περιοδικό, τονίζει ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση μόνιμου δημόσιου υπαλλήλου, αφού υπάρχει η κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού, όπως σημειώνει.


http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17492

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου