'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Πράσινο» φως στις κάμερες..!!!



Α
πό την περασμένη Παρασκευή άναψε ουσιαστικά το πράσινο φως για την εγκατάσταση και λειτουργία καμερών στους ελληνικούς δρόμους. 

Πρόκειται για ένα από τα θέματα που πολλές φορές στο παρελθόν πυροδότησαν αντιδράσεις και συζητήσεις φιλοσοφικού περιεχομένου αναφορικά με την αναγκαιότητα ή μη της λειτουργίας καμερών από τις ελληνικές Αρχές.

Είναι ωστόσο προφανές ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να κλείσει ούτε τα μάτια ούτε και τα αυτιά μπροστά στις επιτακτικές ανάγκες των καιρών, αλλά και τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να παραβλέψει τα στοιχεία που προκύπτουν σε άλλες χώρες από τη χρήση των καμερών, αναφορικά πάντα με τη μείωση της εγκληματικότητας. Κάτι που αποτελεί και στόχο της χρήσης καμερών στους δρόμους.


Τι συμβαίνει λοιπόν σε άλλες χώρες; Αρκεί να σας πούμε ότι στις γειτονιές του Λονδίνου, οι κάτοικοι συγκέντρωναν υπογραφές προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα και να ζητήσουν να προηγηθεί η δική τους συνοικία έναντι μιας άλλης, για την τοποθέτηση και λειτουργία καμερών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι κάτοικοι έκαναν έρανο προκειμένου να συγκεντρώσουν ποσό που θα τους επέτρεπε την εξασφάλιση του κόστους εγκατάστασης στους δρόμους της γειτονιάς τους.


Τι οδηγούσε σε αυτή τους τη συμπεριφορά; Η αυξημένη εγκληματικότητα στην εκάστοτε συνοικία. Οι κάτοικοι έβλεπαν ως μοναδική διέξοδο τη λειτουργία καμερών οι οποίοι λειτουργούσαν αποτρεπτικά για κάθε επίδοξο εγκληματία. 


Έτσι, αντί να διαδηλώνουν κατά των καμερών, κινητοποιούνταν για να προηγηθούν στη λίστα.

Αντ' αυτού, στην Ελλάδα μάθαμε να αντιδρούμε στη λειτουργία φοβούμενοι φυσικά το μείζον ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Σεβαστό ζήτημα βέβαια και γι' αυτό υπάρχουν ειδικές διατάξεις - μέτρα τα οποία προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τις κάμερες που την Παρασκευή «πέρασε» προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή.


Το θέμα είναι να κατανοηθεί η φιλοσοφία αλλά και να τηρηθεί στο ακέραιο. Να χρησιμοποιηθούν οι κάμερες ως μέσο προστασίας, όχι ως «όπλο» κατά των πολιτών... 


dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου