'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας...!!!!

Με την έλευση του νέου έτους θα μπει στη ζωή μας και η φοροκάρτα, η νέα κάρτα του υπουργείου Οικονομικών στην οποία θα καταγράφονται οι αγορές μας από τα καταστήματα, έτσι ώστε να μη μαζεύουμε όλο αυτό το χαρτομάνι των αποδείξεων όπως συμβαίνει σήμερα.

Αρχικά η χρήση της θα είναι προαιρετική, ενώ το υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων (όπως π.χ. η επιστροφή μέρους του ΦΠΑ) προκειμένου να την αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότεροι.


Η κάρτα θα μοιάζει με τις γνωστές πιστωτικές των τραπεζών, στην μπροστινή όψη θα φέρει το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας που θα έχει εκδοθεί, καθώς επίσης και έναν 19ψήφιο κωδικό.


Η προμήθειά της θα γίνεται δωρεάν μέσω των τραπεζών που διατηρεί ο καθένας λογαριασμό.


Για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να γίνει αντιστοίχηση με το ΑΦΜ του φορολογούμενου, έτσι ώστε το υπουργείο Οικονομικών να ξέρει σε ποιον ανήκει, προκειμένου αργότερα να μπορεί να συνδέει την αξία των αποδείξεων με το αφορολόγητο που δικαιούται ο καθένας μας. Η ενεργοποίηση θα γίνεται είτε από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, είτε μέσω του Διαδικτύου εάν ο πολίτης χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του taxisnet, είτε με ένα SMS από το κινητό (σε ένα ειδικό πενταψήφιο αριθμό που θα ανακοινωθεί) στο οποίο θα πρέπει να γραφτεί το ΑΦΜ και ο 19ψήφιος αριθμός της κάρτας που θα έχουμε παραλάβει.


Κατόπιν η κάρτα θα είναι έτοιμη για χρήση. Για κάθε συναλλαγή οι φορολογούμενοι θα δίνουν απλώς την κάρτα που ο καταστηματάρχης θα περνά από το μηχάνημα τύπου POS που διαθέτει και σήμερα για τις αγορές μέσω πιστωτικής, και… αυτό ήταν όλο. Το ποσό θα περνιέται στην κάρτα μας και η τράπεζα θα ενημερώνει απευθείας το υπουργείο Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι οι φοροκάρτες θα είναι ανώνυμες και το ονοματεπώνυμό μας δεν θα το γνωρίζουν οι τράπεζες. Θα βλέπουν μόνο ότι σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ο χρήστης με αριθμό κάρτας τάδε έκανε τις συγκεκριμένες αγορές.


http://www.ierosagon.org/2010/12/blog-post_4224.html
Zougla.gr 

1 σχόλιο:

  1. ημίμετρα και πάλι, απείλησαν οι παπάδες και χέστηκαν πάνω τους τα παιδάκια. όχι μόνο φοροκάρτα, τσιπάκι σε όλους τους άκυρους ψευτόμαγκες που δεν δίνουν αποδείξεις και άμεση προσωποκράτηση τους. Άκου εκεί, "προαιρετικά". Μωρέ έτσι θα ξεφύγουμε απ την μαύρη αγορά; Ειδικά σε επιχειρήσεις και μεγάλες συναλλαγές. Δεν βάζουμε μυαλό εμείς με τίποτα, θα μας πουλήσει ο ΓΑΠ και εμείς ακόμα θα κοιμόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή