'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

"ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ" ....!!!!!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
 
«Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική, να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. 


Γι’ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά, θα... υπάρξει χώρος για τη λατρεία των μουσουλμάνων» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την «κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα κλπ.».

Αναφορικά με το θέμα της τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αντιμετωπίζεται με μεθοδικότητα και ανέφερε ότι σήμερα η Ελληνική Αστυνομία έχει στελέχη με σημαντική εμπειρία, τα οποία αξιοποιούνται. «Υπήρχαν αυτά τα στελέχη, αλλά υπήρξε κομματική άλωση των Σωμάτων Ασφαλείας στη χώρα μας. Εμείς, κινούμαστε με τρόπο αξιοκρατικό και με στόχευση την ασφάλεια του πολίτη. Έχουμε και πρόσφατες -αλλά και του παρελθόντος- και πολύ συγκεκριμένες επιτυχίες. Αυτά αποτελούν την εγγύηση κι ευελπιστούμε ότι με τη μεθοδική εργασία και συστηματική έρευνα, θα έχουμε και άλλες επιτυχίες και τα επιθυμητά αποτελέσματα για όλους» είπε χαρακτηριστικά.


Ο Γ. Καρατζαφέρης, από την πλευρά του, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, είπε πως κατέθεσε τη συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή, όταν στο περιοδικό «Επίκαιρα», που εκδίδεται από τον Όμιλο Λιβάνη, διάβασε ότι ετοιμάζεται εξέγερση στο κέντρο των Αθηνών, «οι οργανώσεις των Αφγανών περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να ξεσηκωθούν, δημιουργώντας έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας». Ανέγνωσε, συγκεκριμένα, από το δημοσίευμα ότι «… πάνω από 5.000 Αφγανοί, που είναι από τους Ταλιμπάν, είναι έτοιμοι στην Αθήνα για έκρηξη».


«Μας λένε για συγκλονιστικά πράγματα. Ότι ήδη υπάρχουν μέσα εδώ, ότι υπάρχουν οργανώσεις που έχουν άμεση σχέση με ξένα κέντρα και οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες όπως φαίνεται, έχουν αποκτήσει εδώ και καιρό επαφή με φανατικούς φονταμενταλιστές, που δρουν στα τζαμιά της Αθήνας και της επαρχίας» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω ο κ. Λιβάνης να διακατέχεται από ρατσισμό και ξενοφοβία». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα με σοβαρότητα, ευθύνη και χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες.


«Είναι ντροπή, γιατί η έλλειψη λατρευτικών χώρων οδηγεί σε ημι-παράνομους χώρους ή να βγαίνουν οι πιστοί στα πάρκα και να φαίνεται ως εξέγερση ή διαμαρτυρία, αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα φυσιολογικό γεγονός. Είναι ανάγκη για ευνομία σ' αυτόν το τομέα. Δεν αφορά μόνο τους αλλοδαπούς, που έρχονται στη χώρα και εγκαθίστανται, αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, μέρος της οποίας είναι στην Αθήνα και ζει και δουλεύει» σχολίασε εκ νέου ο κ. Παπανδρέου.


Όσο για το δημοσίευμα που επικαλέστηκε ο κ. Καρατζαφέρης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τα κατά καιρούς δημοσιεύματα και πληροφορίες γι' αυτά τα θέματα πάντα χρήζουν διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες». Διαβεβαίωσε δε, ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για τη φρούρηση όλων των ευαίσθητων χώρων και εγκαταστάσεων, ενώ επισήμανε ότι προβαίνουν σε συνεχή επαναξιολόγηση των στόχων αυτών, με βάση πληροφορίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται από την τρέχουσα επικαιρότητα.


Κατά τη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επικαλέστηκε «ανατριχιαστική», όπως την χαρακτήρισε, έκθεση για το Ισλάμ στην Ελλάδα, για να αναφέρει ότι δεν είναι το σύνολο των μουσουλμάνων τρομοκράτες, αλλά χρησιμοποιούν το μεγάλο πλήθος, για να παρεισφρήσουν στις κοινωνίες φανατικοί ισλαμιστές. «Έχουν μπει από το παρακλάδι εκείνο της θρησκείας που ανήκει ο Μπιν Λάντεν και οι Tαλιμπάν κι ελέγχουν την πλειοψηφία των ευκτηρίων οίκων» ανέφερε, μεταξύ άλλων.


Είπε ακόμη ότι στα τζαμιά που υπάρχουν, γίνεται διδαχή βίας και διερωτήθηκε: «Τι πάμε να κάνουμε εδώ; Να δημιουργήσουμε ισλαμικό κέντρο που θα ελέγχουν οι φανατικοί; Που θα ανήκει το τζαμί; Σε σιίτες ή σε σουνίτες, που σκοτώνονται μεταξύ τους;».


«Αυτά που περιγράφετε συνιστούν περισσότερα επιχειρήματα για την ανάγκη δημιουργίας του τζαμιού, ώστε να εξασφαλίσουμε μια ευνομούμενη, ρυθμισμένη και διαφανή λειτουργία στους λατρευτικούς χώρους, αλλά και σεβόμενοι βασικά δικαιώματα. Δεν είναι ούτε για εμάς ούτε και για κείνους, εικόνα σεβασμού και ανθρωπιάς, το να βρίσκονται σε ημιπαρανομία. Κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις και μεγαλύτερες παρεξηγήσεις και έκρυθμες καταστάσεις» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι το θέμα του τεμένους δεν είναι νέο, θα γίνει με το νόμο 35-12 του 2006 και αυτός θα τηρηθεί πιστά.


Το μεταναστευτικό


Όσον αφορά στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τη Βουλή ότι ένα ζήτημα είναι το μεγάλο ποσοστό λαθρομεταναστών που μπαίνουν στη χώρα μας από τα ελληνικά σύνορα, ένα δεύτερο ζήτημα είναι η ένταξη των νομίμως διαμενόντων στη χώρα μας μεταναστών και το τρίτο θέμα είναι η συμμετοχή της Τουρκίας στην προσπάθεια αυτή, μέσα από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.


«Εμείς έχουμε μια διμερή συμφωνία. Ήταν ένα από τα θέματα που αναφέρθηκα πιεστικά στην πρόσφατη συνάντησή μου με τον κ. Ερντογάν, ώστε να κατανοήσει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι και δικό τους, αλλά πρωτίστως ευρωπαϊκό» σημείωσε.


Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι δυνατόν να λυθούν τα προβλήματα με ξενοφοβικό τρόπο. Εξέφρασε, δε, την πίστη του ότι οι νέες ηγεσίες της Αυτοδιοίκησης και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη νέα προσέγγισή τους στα θέματα, θα αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το φαινόμενο της γκετοποίησης κάποιων περιοχών, ιδιαιτέρως στην Αθήνα.


«Θα συμβάλλουμε κι εμείς στην προσπάθεια, να μην υπάρξουν γκέτο στη χώρα μας. Να υπάρξει ευνομία. Και δεν έχει σχέση με θρησκεύματα, αλλά με την πολύ δύσκολη κατάσταση αυτών των ανθρώπων» είπε και κατέληξε, εκφράζοντας την πίστη ότι το συνολικό πλαίσιο πολιτικής θα αποδώσει και θα συμβάλλει, ώστε να μην υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις και προβλήματα χωρίς κανένα λόγο.


protothema
http://fonaklas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου