'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σε κελί της απομόνωσης ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ..

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, που βρίσκεται σε φυλακή του Λονδίνου από την Τρίτη για... μία υπόθεση βιασμού, μεταφέρθηκε σε κελί της απομόνωσης, όπως δήλωσε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του, η Τζένιφερ Ρόμπινσον.

Η φυλακή Ουάντσουορθ του Λονδίνου, όπου κρατείται, πήρε αυτή την απόφαση «για τη δική του ασφάλεια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρόμπινσον.

«Είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για πιθανά προβλήματα ασφαλείας, όμως δεν είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί» στην απομόνωση, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian «οι φυλακισμένοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για» τον Ασάνζ, κάτι που δικαιολογεί την απόφαση της φυλακής να τον μεταφέρουν χθες σε κελί της απομόνωσης.

«Δεν έχει καθόλου ανέσεις, δυσκολεύεται να κάνει τηλεφωνήματα, είναι μόνος», υπογράμμισε η Ρόμπινσον.

Ο Ασάνζ ζήτησε να του επιτραπεί να έχει έναν φορητό υπολογιστή για να μπορέσει να προετοιμάσει την απολογία του, επεσήμανε η δικηγόρος του. Αυτός ο υπολογιστής θα είχε περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, πρόσθεσε ένας άλλος δικηγόρος του Ασάνζ, ο Μαρκ Στίβενς.

Η Ρόμπινσον πρόσθεσε εξάλλου ότι ο πελάτης της «είναι αγανακτισμένος καθώς δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του σχετικά με τις διάφορες κυβερνοεπιθέσεις» που έχουν στόχο ιστότοπους εχθρικούς προς τον WikiLeaks.

«Μου είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή και ότι πρόκειται για μία προσχεδιασμένη προσπάθεια να συνδεθεί ο WikiLeaks, που είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος, με κυβερνοπειρατές, κάτι που δεν είναι ο WikiLeaks».

Ο Ασάνζ κρατείται από την Τρίτη στο Λονδίνο στο πλαίσιο μίας υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικής επίθεση που εκκρεμεί εις βάρος του στη Σουηδία, η οποία ζητά την έκδοσή του.



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου