'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κρεατόσουπα 2.400 ετών ανακαλύφθηκε στην Κίνα ..!!!

Ένα μπολ με σούπα 2.400 ετών έβγαλε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε περιοχή κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα της Κίνας Σιάν, όπου το 1974 αποκαλύφθηκε η περίφημη στρατιά των πήλινων πολεμιστών.


Το μπολ βρέθηκε σε τάφο που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αναμόρφωσης του αεροδρομίου της περιοχής. Πρόκειται για μία σούπα από κρέας όπως μαρτυρούν τα κόκαλα που βρέθηκαν στο δοχείο. Μαζί με τη σούπα βρέθηκε και δοχείο με άοσμο υγρό που θεωρείται ότι ήταν κρασί.

Ερευνητές πραγματοποιούν τεστ ώστε να εξακριβωθούν τα συστατικά της σούπας, από την οποία θα λάβουν πολύτιμες πληροφορίες για τις γαστριμαργικές συνήθειες της εποχής.

Ο καθηγητής Λιου Νταιγιούν δήλωσε ότι "πρόκειται για την πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ότι οι αρχαίοι κινέζοι μαγείρευαν αυτή την τροφή" και ότι η ανακάλυψη "θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μελέτη των συνηθειών των ανθρώπων της περιόδου 475 με 221 π.Χ. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο τάφος πιθανόν να ανήκε σε κάποιον γαιοκτήμονα ή σε κάποιον αξιωματικό του στρατού.

Κοντά στην περιοχή που βρισκόταν η Σιάν - η οποία ήταν πρωτεύουσα του κινεζικού κράτους για 1.100 χρόνια - βρέθηκε το 1974 ο περίφημος στρατός από πηλό που "φύλαγε" τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας.

Πηγή: nooz.gr
http://trelogaidouri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου