'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Συμφώνησαν πως διαφωνούν οι πολιτικοί αρχηγοί...!!!!

Συμφώνησαν πως… διαφωνούν οι πολιτικοί  αρχηγοί στις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό, στο  μέχρι στιγμής  κυρίαρχο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα των συζητήσεων  στο Μέγαρο Μαξίμου με τον  Γιώργο Παπανδρέου. Από εκεί και πέρα όμως είναι  αντιφατική η  μέχρι στιγμής αποτίμηση για «κερδισμένους και χαμένους» από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. 

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε πλευρά θέλει να φέρει τα συμπεράσματα στο «γήπεδό» της . Έτσι, η κυβέρνηση προτάσσει την συμφωνία σε επιμέρους σημεία με τον Α. Σαμαρά και τον Γ. Καρατζαφέρη,  επιδιώκοντας να σχηματισθεί η εντύπωση  ότι η πρωτοβουλία της «έπιασε» τόπο,  αλλά και να επιμερισθεί  ίσως το πολιτικό κόστος για τα μέτρα. Ειδικά όσον αφορά την συνάντηση με Σαμαρά  (που κράτησε διπλάσιο χρόνο συγκριτικά με τις άλλες δύο),   εάν δεν υπήρχαν οι δηλώσεις του  προέδρου της ΝΔ, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί  θα νόμιζε κανείς ότι οι  δύο αρχηγοί  συμφώνησαν  στα περισσότερα!

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με την Ρηγίλλης, που εκτιμά ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τήρησε  «σκληρή στάση» απέναντι  στον πρωθυπουργό και επικεντρώνει σε συγκεκριμένα μόνο σημεία την «θεσμική υπευθυνότητα» που επέδειξε ο Α. Σαμαράς  Η  συνάντηση  ούτως ή άλλως έγινε στη «σκιά» της συναινετικής στάσης  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ΔΕΚΟ που θεωρείται «άνοιγμα» στους «φιλελεύθερους» του κόμματος, αν και δεν αρέσει ιδιαίτερα στους  υπέρμαχους της «σκληρής αντιπολίτευσης».  Και ίσως να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του στην θέση ότι η ΝΔ δεν αποδέχεται την «συνενοχή» και την επίδειξη πιο «αδιάλλακτης» θέσης.

Το κλίμα πάντως, παρά τις «σκληρές» δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, φαίνεται να ήταν σαφώς καλύτερο μακριά από αυτές. Ιδιαίτερα οι Γ. Παπανδρέου- Α. Σαμαράς και πάλι,  μίλησαν με την άνεση της παλιάς τους φιλίας και αναφέρθηκαν και σε ζητήματα που ακροθιγώς μόνο σχολιάσθηκαν στις δηλώσεις (όπως η ανάγκη για ενίσχυση της διαφάνειας και καταπολέμησης της  διαφθοράς).

Ο  πρωθυπουργός μάλιστα δεσμεύθηκε να τα λένε πιο συχνά και προανήγγειλε ότι στην ατζέντα  αυτών των μελλοντικών συναντήσεων θα συμπεριληφθούν θέματα όπως η Παιδεία, η Δημόσια Διοίκηση και ο εκλογικός νόμος. Η συμφωνία πάντως για την αναθεώρηση  θεωρητικά μάλλον απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς πριν το 2013 (οπότε και λήγει η θητεία της κυβέρνησης) δεν μπορεί να υπάρξει αναθεωρητική Βουλή, αν και η έννοια της «συμφωνίας» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι σχετική.

Κάτι που αποδείχθηκε και από τις δηλώσεις Πεταλωτή. Λίγες μόλις ώρες μετά την επίδειξη «πολιτικού πολιτισμού» από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπός της θυμήθηκε και πάλι τον… Κ. Καραμανλή,  με την διακυβέρνηση του  οποίου  τα έβαλε για να απαντήσει στον Α. Σαμαρά! Αλλά μέχρι το επόμενο «διάλειμμα» συναίνεσης πιθανότατα   έτσι θα πορευθούμε. Η Α. Παπαρήγα το είπε άλλωστε καθαρά: «ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει»… 


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου