'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

«Λουκέτο» στην Ελλάδα...!!!!!

Παραλύει όλη η χώρα την Τετάρτη από την 24ωρη απεργία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ως κορύφωση των αντιδράσεων  στο νομοσχέδιο για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που ψηφίστηκε αργά τη νύχτα της Τρίτης στην Βουλή. 


Στην απεργιακή κινητοποίηση αλλά και τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και όλες τις μεγάλες πόλεις δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου "κόλαση", συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, τα  μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία, στις τράπεζες, στα δικαστήρια αλλά και οι δημοσιογράφοι.

Αναλυτικά:
Κλειστός θα είναι όλη την ημέρα ο ελληνικός εναέριος χώρος για τα πολιτικά αεροσκάφη, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Η απεργία ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, διαρκεί ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και κατά συνέπεια στην διάρκειά της δεν πραγματοποιείται καμία επιβατική πτήση από και προς οποιοδήποτε ελληνικό αεροδρόμιο.
Αντίστοιχα, κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν πραγματοποιείται την Τετάρτη λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην γενική απεργία αλλά και των λιμενεργατών, αφού η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας αποφάσισε να επεκτείνει τη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια της.
Επίσης, την Τετάρτη δεν γίνεται κανένα δρομολόγιο τρένου του ΟΣΕ αλλά και του Προαστιακού. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους έχουν προαναγγείλει επέκταση της απεργίας τους για άλλες 24 ώρες την Πέμπτη έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ως μέσο αντίδρασης στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.
Αντιθέτως, τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς (δηλαδή τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το τραμ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό)  θα λειτουργήσουν από τις 9.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ, προκειμένου να διευκολυνθεί ο κόσμος που θέλει να μετακινηθεί προς το κέντρο για να συμμετάσχει στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια. Στάσεις εργασίας θα υπάρξουν σε αυτά τα μέσα μεταφοράς από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Υπενθυμίζεται ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν προκηρύξει και 24ωρη απεργία την Πέμπτη, όπως έκαναν και την Τρίτη.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, για αυτό και γίνονται δεκτά μόνο επείγοντα περιστατικά. Για το λόγο αυτό και επειδή αναμένεται επιπροσθέτως σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους, το ΕΚΑΒ παρακαλεί τους πολίτες να κάνουν χρήση του αριθμού επείγουσας κλήσης 166 μόνο σε καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας, ενώ επιπροσθέτως παρακαλεί τους οδηγούς να δίνουν άμεση προτεραιότητα στα ασθενοφόρα, να μην τα εμποδίζουν αλλά και να μην τα ακολουθούν.
Συνεχίζουν την Τετάρτη την απεργία τους και οι γιατροί του ΙΚΑ, που έτσι και αλλιώς βρίσκονται όλη την εβδομάδα σε απεργιακή κινητοποίηση. Παράλληλα, την Τετάρτη λαμβάνει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ και το λοιπό (πέραν του ιατρικού) προσωπικό του ΙΚΑ. Στην απεργία συμμετέχει επίσης και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Κλειστά παραμένουν την Τετάρτη και τα δικαστήρια, καθώς απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι αλλά και οι δικηγόροι. Επίσης, κλειστές θα παραμείνουν για δεύτερη μέρα και οι τράπεζες, καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν κατέβει ήδη από την Τρίτη σε 48ωρη απεργία.
Τέλος, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε όλα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έτσι δεν μεταδίδονται ειδήσεις και εκπομπές από κανάλια και ραδιόφωνα από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6.00 τα ξημερώματα της επομένης, ενώ αντιστοίχως δεν θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη εφημερίδες στα περίπτερα. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο star.gr.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου