'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Δίνει μάχη ο Καβαλιέρε για να μείνει στην εξουσία ..!!!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τα δίνει όλα για να μην πέσει.
 


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μόλις μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης ή όχι, απηύθυνε έκκληση προς όλες τις κεντροδεξιές δυνάμεις να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνησή του. Δήλωσε έτοιμος να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του την αλλαγή του εκλογικού νόμου -όπως ζητά η αντιπολίτευση-, να προωθήσει τη μείωση του συνολικού αριθμού των βουλευτών και να εργαστεί ώστε να ξεπεραστούν οι διαφορές στο εσωτερικό της ιταλικής Κεντροδεξιάς.

«Ο κύριος στόχος μας είναι η ενότητα των μετριοπαθών πολιτικών δυνάμεων και του λαού που εκπροσωπούν» τόνισε ο Καβαλιέρε μιλώντας στη Γερουσία και πρόσθεσε: «Δεν αγνοήσαμε τη λαϊκή εντολή. Κάθε κριτική είναι δυνατή και επιτρεπτή, όχι όμως και οριστική ρήξη».

Για να είναι πιο σίγουρος, ωστόσο, για το αποτέλεσμα, εκτός από το «καρότο» επιστράτευσε και το «μαστίγιο»! Προειδοποίησε τους βουλευτές ότι αν δεν τον ψηφίσουν, η Ιταλία κινδυνεύει να μπει στη δίνη της κρίσης της ευρωζώνης. «Είναι τρέλα να ξεκινήσουμε μια κρίση αν δεν έχουμε βρει πώς θα βγούμε από αυτήν» δήλωσε χαρακτηριστικά στη Γερουσία.

Η στήριξη της Γερουσίας στον Καβαλιέρε θεωρείται βέβαιη, ενώ σε ό,τι αφορά τη Βουλή κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει το αποτέλεσμα. Σύμβουλοι του Μπερλουσκόνι ανέφεραν, πάντως, χθες ότι «υπήρχε αισιοδοξία πως η κυβέρνηση θα τα κατάφερνε, έστω και με ελάχιστη διαφορά ψήφων». Πολιτικοί σχολιαστές ανέφεραν ωστόσο ότι σε περίπτωση που ο Καβαλιέρε υπερισχύσει, αλλά με διαφορά μόλις μίας ή δύο ψήφων, η πιο πιθανή εξέλιξη είναι να ζητηθεί από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Τέλος, από την πλευρά του ο Τζανφράνκο Φίνι, πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία», απέκλεισε κάθε δυνατότητα συμβιβασμού. «Ο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από την Τρίτη το κόμμα μας θα είναι στην αντιπολίτευση» τόνισε σε τηλεοπτική του εμφάνιση.



espresso.gr
sarotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου