'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα κινητά "μιλάνε" και εμπλέκουν νέα πρόσωπα

Δ
υο ντουζίνες κινητά και πάνω από εκατό τηλεκάρτες της... οργάνωσης δίχως όνομα έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής και σύμφωνα με πληροφορίες
οι κατηγορούμενοι που τα χρησιμοποιούσαν έχουν "μιλήσει" σε τουλάχιστον 8-10 άτομα εκτός των συλληφθέντων.


Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εντοπίζονται τηλεφωνικές επαφές με μία ομάδα ατόμων ανάμεσα στους οποίους, σύμφωνα με στελέχη της αντιτρομοκρατικής είναι μερικοί από τους ήδη καταζητούμενους για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κάποιοι άλλοι ύποπτοι για συμμετοχή σε άλλες τρομοκρατικές ονομασίες, αλλά και μερικά καινούργια πρόσωπα που έχουν κινήσει το έντονο αστυνομικό ενδιαφέρον. 

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις άρσεις μπαίνουν σταδιακά στο υπερσύγχρονο πρόγραμμα Ι2, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ταυτοποιήσεις, συγκρίσεις προκειμένου να προσανατολιστούν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις οι αστυνομικές έρευνες. 

Στο μεταξύ, τα ίδια στελέχη έχουν μπει και σε μια άλλη, τετριμμένη αλλά «παραδοσιακή», διαδικασία αναζήτηση της προέλευσης των 50 κιλών εργοστασιακού ANFO που βρέθηκε στο γκαράζ της οδού Καισαρείας στη Ν. Σμύρνη.

Η αναζήτηση γίνεται και πάλι σε διάφορα λατομεία της χώρας και σε εταιρείες εισαγωγής εκρηκτικών. Από αυτές τις έρευνες ευελπιστούν στην ύπαρξη στοιχείων και βιντεοσκοπημένου υλικού, για τα άτομα που προμήθευσαν την τρομοκρατική οργάνωση των 6 συλληφθέντων με το εκρηκτικό τύπου ΑΝΦΟ. 

Σε αυτή την περίπτωση, επισημαίνουν πως σε αντίθεση με τον Επαναστατικό Αγώνα, που μετά την αποτυχημένη απόπειρα έκρηξης στη βόμβας «μεγατόνων» στα κεντρικά γραφεία της CITIBANK στην Κηφισιά, παρασκεύαζε μόνος του το «φθηνό εκρηκτικό», εδώ παρατηρείται προμήθεια του συγκεκριμένου εκρηκτικού, άρα ταυτότητα και προέλευση.
Οι αρμόδιοι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως είναι θέμα χρόνου να ανακαλυφτεί, για λογαριασμό ποιας εταιρείας έγινε η εισαγωγή της συγκεκριμένης παρτίδας από την οποία αφαιρέθηκε ή αγοράστηκε η ποσότητα των 50 κιλών που βρέθηκε στη γιάφκα, ακόμη και το λατομείο από το οποίο ενδεχομένως κλάπηκε. 

Στην περίπτωση που εντοπιστεί το «δρομολόγιο» της εκρηκτικής ύλης, οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν βίντεο από κεντρικές ή από περιφερειακές κάμερες του σημείου από το οποίο έγινε η προμήθεια ή κλοπή της εκρηκτικής ύλης. 

Οι ίδιοι αστυνομικοί εκτιμούν πως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα έδωσε τεχνογνωσία στον κατασκευαστή της Συνομωσίας, εκτίμηση που στηρίζουν στην βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2009 όταν η Συνωμοσία ανατίναξε με ΑΝΦΟ τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού και λίγες ημέρες αργότερα, στις 9 Ιανουαρίου, μετά τη τοποθέτηση μικρής ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού, μέσα σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή. 


dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου