'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αγοράστε ελληνικά προϊόντα στις γιορτές γιατί χανόμαστε!!!!

Να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα την εορταστική περίοδο προτρέπει τους καταναλωτές η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος στον τζίρο τους και τα λουκέτα που πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. 
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο φετινός τζίρος στην αγορά είναι μειωμένος κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Αιτία της πτώσης αυτής είναι η μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών, η αύξηση έμμεσων και ειδικών φόρων το τέταρτο τρίμηνο του 2010 και βέβαια οι όλο και περισσότεροι άνεργοι.

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης τονίζει πως είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος μιας ακόμη μεγαλύτερης πτώσης του τζίρου, ο οποίος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αποτελεί περίπου το 20%-25% του συνολικού ετήσιου τζίρου της συντριπτικής πλειονότητας των εμπορικών επιχειρήσεων.

Η περικοπή του 13ου μισθού (του επονομαζόμενου δώρου Χριστουγέννων) στους συνταξιούχους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, αναμένεται να συντελέσει κατά περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ στην απώλεια εισοδήματος.

Εκτιμάται πως από τους περίπου ένα εκατομμύριο εργαζομένους στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κλπ.) η μη χορήγηση ή η περικοπή επιδομάτων και δώρων θα συμβάλει ώστε η απώλεια εισοδήματος να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ. Εάν συνδυαστεί μάλιστα με την περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους (απώλεια περίπου 240 εκατομμυρίων ευρώ), προσεγγίζει το αστρονομικό ποσό του 1,25 δισ. ευρώ.

«Επίσης, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση και η συνεπαγόμενη ύφεση στην οποία εισήλθε η ελληνική οικονομία, προκάλεσε αλματώδη αύξηση του ποσοστού ανεργίας από το 9,6% σε 12,6%, καθώς από τους 456.803 ανέργους τον Σεπτέμβριο του 2009, ο δείκτης του αντίστοιχου μήνα του φετινού έτους αυξήθηκε στους 627.715 που ισοδυναμεί με απώλεια εισοδήματος 190 εκατομμυρίων ευρώ» καταλήγει ο κ. Κορκίδης.



espressonews.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου