'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αντεπίθεση του ΙΚΑ για τις παράνομες συνταγογραφήσεις

Προσωρινή δικαίωση της διοίκησης του ΙΚΑ Ηρακλείου για την απάτη με τις παράνομες συνταγογραφήσεις, ακόμα και σε νεκρούς!

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του ιδρύματος, ζητώντας να εκδοθεί απόφαση για τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της προμηθεύτριας εταιρείας που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο, αλλά και των φυσικών προσώπων της, έως του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρών, έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 28 Ιανουαρίου και μέχρι τότε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου απαγορεύει στην εταιρεία να πουλήσει ή να μεταβιβάσει οποιοδήποτε περιουσιακό της στοιχείο καθώς παραμένουν προσωρινά δεσμευμένα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», από τις 600 και πλέον περιπτώσεις συναλλαγών που φέρεται να είχε η συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 72 υποθέσεις από τις οποίες οι 32 αφορούν σε ασθενείς που έχουν πεθάνει!

Η διοίκηση του ΙΚΑ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που διενεργούν την έρευνα εκτιμούν ότι η υπόθεση έχει μεγάλο βάθος, γι’ αυτό και στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν, απαιτούν να υπάρξει συντηρητική κατάσχεση έως του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ως ενδεχόμενες αξιώσεις τους μελλοντικά.

Με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και διερευνώνται παράλληλα από Εισαγγελία, ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο, τη διοίκηση του ΙΚΑ αλλά και το ΣΔΟΕ, η ελεγχόμενη εταιρεία φέρεται να έκανε εικονικές συνταγογραφήσεις πανάκριβων διατροφικών σκευασμάτων είτε σε ασθενείς που δεν τα είχαν ανάγκη, είτε ακόμα και σε νεκρούς, εισπράττοντας ωστόσο με εξουσιοδοτήσεις (των οποίων η γνησιότητα φυσικά ελέγχεται) τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το ΙΚΑ και κατ’ επέκταση το ελληνικό δημόσιο.


Πηγή: www.goodnet.gr

http://katohika.blogspot.com/2010/12/blog-post_495.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου