'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Στα βίντεο ψάχνουν τους δράστες...!!!!!

Προκαταρκτική έρευνα για τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης διέταξε η προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Θα εξεταστούν βίντεο και φωτογραφίες για να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και μεταδόθηκαν από το Associated Press (Vid)

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ο βίαιος ξυλοδαρμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, από εξαγριωμένους διαδηλωτές χθες στο κέντρο της Αθήνας. Η προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την επίθεση.
Αντικείμενο της έρευνας είναι να εξακριβωθεί από ποιους και υπό ποιες συνθήκες δέχθηκε την επίθεση ο πρώην υπουργός, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, όπως αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο βουλευτής, μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν για τις πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του.

Από το συμβάν υπάρχει βίντεο και πολλές φωτογραφίες, οι οποίες θα εξεταστούν, ώστε να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης.
Στο πλαίσιο της έρευνας η Εισαγγελία ζήτησε ήδη από χθες με έγγραφά της από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα βίντεο, όπου έχει καταγραφεί η επίθεση σε βάρος του Χατζηδάκη. 

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το αίτημα, καθώς οι εικόνες ελήφθησαν από κάμερες διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου (ΑΡ) και έφθασαν στα ελληνικά ΜΜΕ με την υπόλοιπη διεθνή ειδησεογραφία (!) καθώς λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας, δεν εργάζονταν Έλληνες εικονολήπτες και δημοσιογράφοι. Μάλιστα η εικόνες βρέθηκαν σε χρόνο μηδέν σε διαδικτυακά.

Ο ίδιος ο βουλευτής σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε ότι παρά τις συστάσεις του αστυνομικού που τον συνοδεύει, μετά τη Βουλή θέλησε να μεταβεί στο γραφείο του στην οδό Φιλελλήνων δια μέσου της Πλατείας Συντάγματος και όχι περιφερειακά. Ανέφερε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του , ότι κατα τη διάρκεια της επίθεσης δύο πολίτες προσπάθησαν να τον προστατεύσουν και ότι ο προπηλακισμός ξεκίνησε από δύο άτομα, ενώ κάποιοι όπως είπε, νόμισαν ότι είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Το ίδιο είχε γίνει και όταν θύμα επίθεσης είχε πέσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Τα τρία άτομα που τον είχαν χτυπήσει ταυτοποιήθηκαν, μέσω βίντεο και εντοπίστηκαν λίγες μέρες αργότερα

Η επίθεση στον πρώην υπουργό
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, επιχείρησε να διασχίσει πεζός την Πανεπιστημίου, όταν έγινε αντιληπτός από διαδηλωτές.

Οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, δεν μπόρεσαν να τον γλυτώσουν από την οργή του πλήθους. Διαδηλωτές φώναζαν "κλέφτες, ντροπή σας" και περικύκλωσαν τον υπουργό.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στη Βουλή για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου