'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κίνα: «Πουλούσαν» ψυχικά ασθενείς για σκλάβους...!!!!

Ο διευθυντής ενός κέντρου φροντίδας ατόμων με αναπηρίες το οποίο λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη κρατική άδεια στη νοτιοδυτική Κίνα «πούλησε» τουλάχιστον 70 ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας για να εργαστούν ως σκλάβοι τα τελευταία χρόνια, δήλωσαν αξιωματούχοι σε κρατικά ΜΜΕ χθες Τετάρτη. 

Πληροφορίες για το νέο σκάνδαλο δουλείας στη χώρα αποκαλύφθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στην επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου οι αρχές έκλεισαν εργοστάσιο στο οποίο βρίσκονταν 11 «σκλάβοι» που πιστεύεται ότι είχαν «πουληθεί» από το ίδρυμα.

«Από το 1996, ο Ζενγκ Λινγκιουάν είχε στείλει τουλάχιστον 70 ψυχικά ασθενείς να δουλέψουν στο Πεκίνο, στην Τιάντζιν και σε άλλες πόλεις», δήλωσε στην εφημερίδα «Ημερησία» της Κίνας ο Γι Χονγκού, αξιωματούχος στην επαρχία Σετσουάν και πρόσθεσε ότι «ο Ζενγκ ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει καν τα ονόματα, ούτε τον ακριβή αριθμό, των ανθρώπων που υπέστησαν την κακομεταχείριση αυτή» πρόσθεσε.

Ο Γι είπε πως η αστυνομία ανακάλυψε ότι «πούλησε» τουλάχιστον 70 ανθρώπους ως σκλάβους σε βιβλίο που τηρούσε ως το 2008. Ο Ζενγκ έχει συλληφθεί και αναμένεται να προσαχθεί σε δίκη.

Η υπόθεση έρχεται στο φως τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει όταν αποκαλύφθηκε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά, δούλευαν υπό συνθήκες σκλαβιάς σε ανθρακωρυχεία και σε υψικαμίνους όπου παράγονταν τούβλα στην κεντρική και βόρεια Κίνα.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης το Λι Σίνγκλιν, ιδιοκτήτη του εργοστασίου όπου εργάζονταν οι ψυχικά ασθενείς υπό συνθήκες δουλείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο Λι υποστήριξε ότι πλήρωσε 9.000 γουάν στο άσυλο για να του σταλούν πέντε εργάτες, 20 ως 50 ετών, και συνέχιζε να καταβάλει 300 γουάν ανά εργάτη μηνιαίως στο άσυλο. 

Οι ψυχικά ασθενείς εργάζονταν πολύ πέραν των κανονικών ωραρίων, υπό ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες, στο εργοστάσιο χημικών, ενώ τρέφονταν με το φαγητό που ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου έδινε «και στα σκυλιά του», ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα του Πεκίνου την Τρίτη. Κανείς τους δεν πληρώθηκε στην διάρκεια των τουλάχιστον τεσσάρων ετών που εργάζονταν εκεί.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι πέντε τοπικοί αξιωματούχοι υπέστησαν κυρώσεις για το σκάνδαλο, περιλαμβανομένου ενός στελέχους του Κ.Κ. Κίνας.


http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου