'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Βασιλική κεφαλή!!!!

Σε βασιλέα της Γαλλίας που πέθανε πριν 400 χρόνια ανήκει η μουμιοποιημένη κεφαλή που πέρασε από χέρι σε χέρι και κατέληξε σε έναν έμπορο για αντίκες. Ταυτοποιήθηκε χάρις σε μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ένα μουμιοποιημένο κρανίο, το οποίο βρέθηκε μετά τη Γαλλική Επανάσταση, και ήταν χαμένο για έναν αιώνα, ανήκει τελικά στον Ερρίκο τον 4ο, τον βασιλιά της Γαλλίας, που πέθανε πριν από 400 χρόνια.

Ιστορικοί και επιστήμονες συμφωνούν πλέον ότι το κρανίο, που εντοπίστηκε από έναν έμπορο για αντίκες, ανήκει στον σεβαστό βασιλιά της Γαλλίας.

Μια βαθιά πληγή πάνω από το χείλος, που φέρει το κρανίο, μια ελιά στο πρόσωπο καθώς και ένα τρυπημένο αυτί, ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά που επέτρεψαν να ταυτοποιηθεί το κρανίο με τον επονομαζόμενο ''Γενναίο Πράσινο'' βασιλιά, ο οποίος μαχαιρώθηκε από έναν καθολικό φονταμενταλιστή το 1610.

Οι ερευνητές, υπό τον Φιλίπ Σαρλίε, χρησιμοποίησαν πολλές μεθόδους για να πιστοποιήσουν την ανακάλυψή τους.
Ανακοινώθηκε ακόμα, ότι το πρόσωπο του βασιλιά είχε μερικές τρίχες από την γενειάδα του, αλλά ήταν αρκετά φθαρμένες για να παρέχουν γενετικό υλικό, ώστε να συνδεθεί το κρανίο με τους απογόνους του βασιλιά.


 Μετά το θάνατό του, στις 14/05/1610, ο Ερρίκος ο 4ος, θάφτηκε δίπλα σε άλλους βασιλιάδες της Γαλλίας, στη Βασιλική του Saint Denis, έξω από το Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το σώμα του, ξεθάφτηκε από το λαό, μαζί με άλλους μονάρχες.

Ιστορικοί είχαν χάσει τα ίχνη του κρανίου, στα 1800, αλλά ήρθε στο φως ξανά το 1919, όταν ο Ζοζέφ- Εμίλ- Μπουρνταί, που εμπορεύεται αντίκες, το αγόρασε σε δημοπρασία.

Ο Μπουρνταί, ο οποίος είναι και φωτογράφος, κρατούσε το κρανίο σε μια γυάλινη θήκη στη γκαλερί του στην Μονμάρτη.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου