'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Οι στρατιωτικοί ξανά «στα όπλα»!!!!

Έτοιμοι να παραιτηθούν οι γιατροί που υπηρετούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία μετά την απόφαση Βενιζέλου να τους εντάξει στο ΕΣΥ
Επίκριση: Ο Ευάγ. Βενιζέλος πολλές φορές έχει επικρίνει μερίδα των στρατιωτικών γιατρών επειδή ασχολούνται περισσότερο με τα ιατρεία τους και λιγότερο με τα νοσοκομεία όπου υπηρετούν
Επίπεδο: Οι στρατιωτικοί γιατροί δεν κατανοούν γιατί θα πρέπει να «διαλυθούν» τα νοσοκομεία τους, τα οποία είναι σε καλύτερο επίπεδο από τα πολιτικά. Θα ήταν καλύτερο, λένε, να φτιάξουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο επίπεδο των στρατιωτικών
Για το ΝΙΜΤΣ, οι φήμες έκαναν λόγο ακόμη και για πώλησή του σε ιδιώτη!

ΟΙ «ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ συγκρούσεις» του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τους στρατιωτικούς δεν έχουν τέλος.
Νέο πεδίο μάχης στα στρατιωτικά νοσοκομεία και αντίπαλοι ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη μία και οι στρατιωτικοί γιατροί, με την υποστήριξη του μεγαλυτέρου μέρους των ένστολων, από την άλλη. Ο Ευαγ. Βενιζέλος έχει βάλει...
σκοπό να εντάξει τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ και από την άλλη οι στρατιωτικοί γιατροί-πολλοί από τους οποίους είναι έτοιμοι να παραιτηθούν-παρουσιαζουν στοιχεία από το δοκιμαστικό κλείσιμο για ένα μήνα των νοσοκομείων Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης που δείχνουν ότι η πολιτική Βενιζέλου μόνο ζημιά κάνει.

Ένα non-paper που διακινείται τις τελευταίες ημέρες αποτυπώνει τα συμπεράσματα των υγειονομικών αρχών του Στρατού για το «πείραμα» σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, που έχει οδηγήσει τους στρατιωτικούς της περιοχής στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Όπως φαίνεται, οι στρατιωτικοί «ανακάλυψαν» έναν νέο και όχι τόσο ευχάριστο κόσμο.

Συμπεράσματα

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις αυτές προκύπτει:

Από τις μέχρι τώρα εντυπώσεις διαπιστώθηκε ο διαφορετικός τρόπος διαχείρισης ασθενών στο ΕΣΥ σε σχέση με τον Στρατό Ξηράς. Στον Στρατό η ευθύνη για την αποκατάσταση του στρατιωτικού βαρύνει την υπηρεσία συνολικά... Αντίθετα στο ΕΣΥ η ευθύνη για την αποκατάσταση της υγείας του βαρύνει τον ίδιο τον ασθενή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι κληρωτοί, που αποτελούν το 60% των ασθενών, αντιμετωπίζονται ως ένας ακόμη ασθενής-χρήστης υπηρεσιών υγείας. Αυτό είναι ιδιαίτερα αρνητικό, αφού ο κληρωτός οπλίτης καλείται να ανταποκριθεί και να εργαστεί σ' ένα περιβάλλον που εξ ορισμού δύναται να χαρακτηριστεί «στρεσογόνο» και το οποίο δυνάμει ασκεί ψυχολογικές πιέσεις στην εργασιακή του ζωή εντός του στρατεύματος.

Παρόμοια προβλήματα αφορούν και τα μόνιμα στελέχη, αφού η οργανωσιακή λειτουργία της εργασίας τους προϋποθέτει την τοποθέτησή τους σε φρουρές μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

Στα εξωτερικά ιατρεία εξετάζονται περίπου 400 άτομα την εβδομάδα. Επιπλέον, τα χρόνια δομικά προβλήματα του ΕΣΥ αναμένεται να υποβαθμίσουν το επίπεδο παροχής υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών, αφού ήδη εμφανίστηκαν δυσλειτουργίες όπως η πολύωρη αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία, η λίστα αναμονής για τα χειρουργεία, η εξέταση από ειδικευόμενους ιατρούς και όχι από ειδικούς, η μεγάλη αναμονή για ραντεβού σε ορισμένες ειδικότητες σε συνδυασμό με την ανάγκη πολλαπλών ραντεβού.

Επισημαίνεται ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν υφίσταται η έννοια του ραντεβού. Όλοι εξετάζονται άμεσα και από ειδικό γιατρό. Στα πολιτικά νοσοκομεία μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξετάζονται άμεσα. Η αναμονή μπορεί να φθάσει και τον ένα μήνα.

Η λίστα αναμονής για τα χειρουργεία κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος της επέμβασης, από μήνες έως ένα έτος. Δεν υπάρχει προγραμματισμός αλλά μόνο λίστα αναμονής. Το γεγονός αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των διακομιδών στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Δεν χορηγούνται φάρμακα στους οπλίτες από τα πολιτικά νοσοκομεία.

«Εμείς τα συντηρούμε», λένε οι απόστρατοι

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι τα σχέδια Βενιζέλου έχουν «ξεβολέψει» την πλειονότητα των στρατιωτικών γιατρών, οι οποίοι έχουν το προνόμιο να διατηρούν και ιδιωτικά ιατρεία.

Αν, λοιπόν, τα νοσοκομεία ενταχθούν στο ΕΣΥ, τότε θα πρέπει να ενταχθούν και στις εφημερίες του, αλλά και να έχουν απογευματινά ιατρεία για τους πολίτες. Αυτό σημαίνει περισσότερες υπηρεσίες για τους στρατιωτικούς γιατρούς και άρα λιγότερες ώρες για να ασχοληθούν με την προσωπική τους πελατεία στα δικά τους ιατρεία. Αυτό είναι και το κύριο επιχείρημα της ηγεσίας του Πενταγώνου. Ο Ευαγ. Βενιζέλος πολλές φορές έχει επικρίνει μερίδα των στρατιωτικών γιατρών επειδή ασχολούνται περισσότερο μετά ιατρεία τους και λιγότερο με τα νοσοκομεία όπου υπηρετούν.

Από την άλλη πλευρά, στρατιωτικοί γιατροί, αλλά και οι υπόλοιποι αξιωματικοί λένε ότι δεν κατανοούν γιατί θα πρέπει να «διαλυθούν» τα νοσοκομεία τους, τα οποία είναι σε καλύτερο επίπεδο από τα πολιτικά, θα ήταν καλύτερο, λένε, να φτιάξουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο επίπεδο των στρατιωτικών κι όχι να «κατεβάσουν» τα στρατιωτικά στο επίπεδο του ΕΣΥ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τις αλλαγές στη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων την περασμένη Δευτέρα, μαζί με τον συνάδελφο του, της Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Η συνέντευξη αναβλήθηκε λόγω της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά οι «κακές γλώσσες» λένε ότι δεν επαναπρογραμματίστηκε άμεσα, αφού υπάρχουν πολύ μεγάλες αντιδράσεις από τους στρατιωτικούς γιατρούς.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους απόστρατους, κυρίως του Ναυτικού, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «το ΝΙΜΤΣ και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι νοσηλευτικά ιδρύματα που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν δημόσια, διότι κατασκευάστηκαν και συντηρούνται σε μέγιστο βαθμό με χρήματα των εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών».

Ειδικά για το ΝΙΜΤΣ, οι φήμες έλεγαν ότι υπήρξαν σκέψεις ακόμη και για πώληση του σε ιδιώτη!


(REAL NEWS – ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ)
(Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.com/2010/12/blog-post_6197.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου