'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

«Κανόνι» ασφαλιστικής χτυπάει Γιαννιώτες

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ.

Στις 3 Ιανουαρίου στα Λιθαρίτσια στις 7 το απόγευμα, συναντιούνται οι άνθρωποι που έχουν χάσει τα χρήματά τους μετά το «κανόνι» της ασφαλιστικής εταιρίας VDVLeben.

Οι άνθρωποι που μπήκαν στα χρηματοδοτικά προγράμματα της εταιρίας τα οποία διοχέτευσαν τράπεζες, είναι τουλάχιστον έξι στα Γιάννενα, ενώ υπάρχουν και άλλοι στην υπόλοιπη Ήπειρο. Αυτή η πρώτη συγκέντρωση της 3ης Ιανουαρίου, έχει στόχο να συγκεντρωθούν όλοι οι ζημιωθέντες και να γνωριστούν μεταξύ τους ώστε να προβούν από κοινού σε νομικές ενέργειες. 

Γιατί; Γιατί η απώλεια χρημάτων από αρχικό κεφάλαιο και τόκους που πληρώθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια στην εταιρία ξεπερνάει το 1 εκ. ευρώ στα Γιάννενα και δεδομένου ότι το πρόγραμμα ήταν δημοφιλές, ίσως τα ποσά να ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ σε όλη την Ήπειρο.Οι πελάτες της Leben αγόραζαν τα συμβόλαια, ασφαλιστήρια ζωής τα περισσότερα, από την εταιρία και πλήρωναν τους τόκους στις τράπεζες που μεσολαβούσαν. Μόνο στην Eurobank υπάρχουν 60 συμβόλαια στα Γιάννενα, ενώ λιγότερα υπάρχουν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Πριν από λίγες μέρες, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ζήτησε τη δίωξη της εταιρίας με το αιτιολογικό ότι παραποιούσε τα οικονομικά της στοιχεία. Μετά τον οικονομικό έλεγχο στα πεπραγμένα του 2009, διαπιστώθηκε ότι η εταιρία παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία στον ισολογισμό της, ύψους 42.032.182,64 ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α) ανέστειλε τις ασφαλιστικές εργασίες της εταιρείας και δέσμευσε και τα περιουσιακά της στοιχεία.

«Ξαναπληρώστε»

Οι πελάτες της εταιρίας όμως κινδυνεύουν τώρα να πληρώσουν ξανά τα χρήματα που έδωσαν τα τελευταία δέκα χρόνια, πληρώνοντας τις δόσεις και τους τόκους στην ώρα τους. Έχουν πάρει ήδη ειδοποιητήρια για πληρωμές και οι τράπεζες ουσιαστικά δεν παίρνουν θέση, περιμένοντας να δουν τι απόφαση θα πάρει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. 


Μέχρι τότε πάντως, λέει στους πελάτες να «ξεκινήσουν από το μηδέν» ζητώντας τους ουσιαστικά να πληρώσουν ξανά τα χρήματα που έχουν καταβάλλει την τελευταία δεκαετία. Αυτά τα ποσά κυμαίνονται από 50.000 έως και 400.000 ευρώ ανά περίπτωση και φτάνουν μέχρι και τις 400.000 ευρώ.

Τα ασφαλιστήρια είναι συνδεδεμένα με στεγαστικά δάνεια και έτσι, οι πελάτες κινδυνεύουν ακόμη και να χάσουν προσημειωμένα ακίνητα, συχνά τα ίδια τους τα σπίτια.Γι αυτό, μια ομάδα δέκα περίπου ανθρώπων που μοιράζονται την τύχη των «τοξικών» συμβολαίων, βρέθηκαν μεταξύ τους προκειμένου να προσφύγουν από κοινού στη δικαιοσύνη, καθώς όπως οι ίδιοι λένε, ήταν καλοπληρωτές των υποχρεώσεών τους και τώρα καλούνται να τις ξαναπληρώσουν.

Περισσότρες πληροφορίες δίνουν οι κ.κ. Σπύρος Γραμμενιάτης (6977406299), Νίκος Στράτης (6974413950) και
  Χρήστος Καλτσογιάννης (6936998223).




ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου