'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Δριμύτατη επίθεση κατά της Γερμανίας εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Σε συνέντευξή του στην σημαντικότερη εβδομαδιαία εφημερίδα της Γερμανίας, την Die Zeit, -της οποίας εκδότης είναι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, σοσιαλδημοκράτης Χέλμουτ Σμιτ που προκάλεσε σοκ με τις χθεσινές του δηλώσεις για τους γερμανούς πολιτικούς 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιτίθεται με την σειρά του στην Γερμανία για την αρνητική στάση της απέναντι στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρω-ομολόγου.

«Η Γερμανία απορρίπτει την ιδέα έκδοσης ευρωομολόγων χωρίς να εξετάσει λεπτομερώς την πρόταση», δηλώνει ο Γιούνκερ σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το κείμενο της συνέντευξης, το πλήρες κείμενο της οποίας θα δημοσιευθεί αύριο. «Η σκέψη της Γερμανίας είναι κάπως απλοϊκή αναφορικά με αυτό το ζήτημα φέρεται να δηλώνει ο κ. Γιούνκερ

Από τις δηλώσεις τόσο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, προκύπτει σαφέστατα ότι οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αποδεχθούν την εισαγωγή των ευρωομολόγων.

Επισήμως, η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση αυτή, διότι θα έστελνε λάθος μήνυμα σε πολλές κυβερνήσεις, οι οποίες θα χαλάρωναν τη δημοσιονομική πειθαρχία.


http://www.news21.gr/content.php?cid=114#c17624

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου