'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Θρίλερ με τον 16χρονο Έλληνα δολοφόνο στη Νέα Υόρκη

Ενα δικαστικό θρίλερ με κατηγορούμενο έναν 16χρονο Ελληνα, ο οποίος κατηγορείται ότι κατέσφαξε με πενήντα μαχαιριές έναν πασίγνωστο ραδιοφωνικό παραγωγό και δημοσιογράφο του ABC, εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία, που σόκαρε την κοινή γνώμη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2009, οπότε συνελήφθη ο Γιάννης Κατέχης από το Κουίνς. Τότε ένας εργάτης του μετρό τον είδε αιμόφυρτο και ειδοποίησε ασθενοφόρο.

Στο νοσοκομείο αλλά και αργότερα στην αστυνομία ο νεαρός δικαιολόγησε τα βαθιά τραύματα στην παλάμη του λέγοντας ότι κόπηκε με ένα σπασμένο μπουκάλι. Ομως δεν έπεισε τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν και αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε σκοτώσει τον 47χρονο δημοσιογράφο Τζορτζ Γουέμπερ, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι σατανιστής και σαδομαζοχιστής!

Το θύμα βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν με τόσες πολλές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του που στάθηκε αδύνατον να τις μετρήσει ακόμα και ο ιατροδικαστής, ο οποίος ωστόσο βεβαίωσε ότι ήταν περισσότερες από πενήντα! Ο Ουέμπερ βρέθηκε δεμένος στους αστραγάλους με κολλητική ταινία, ενώ τα σημάδια στα χέρια του έδειχναν ότι προσπάθησε να αμυνθεί.

Οι λεπτομέρειες που άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκάλεσαν σοκ ακόμη και στη μαθημένη από στυγερά εγκλήματα αμερικανική κοινωνία! Ο ανήλικος τότε ομογενής είχε ανταποκριθεί σε μια αγγελία που είχε αναρτήσει ο δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα «Craiglist» αναζητώντας «ερωτικό σύντροφο για να τον πνίξει με ερωτικές πράξεις» -εννοώντας ότι επιθυμεί τον λεγόμενο ασφυκτικό οργασμό- και προσθέτοντας ότι θα τον αντάμειβε με 60 δολάρια για στοματικό σεξ.

Υστερα από πολλές ηλεκτρονικές συνομιλίες έκλεισαν ραντεβού στο διαμέρισμα του Ουέμπερ. Ο 16χρονος Τζον ισχυρίζεται ότι τσακώθηκαν,, όταν ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να του δώσει την αμοιβή του και τον απείλησε με ένα μαχαίρι. Εκείνος -υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ- το άρπαξε και, αν και τραυματίστηκε βαθιά στην παλάμη του, τον μαχαίρωσε αλλεπάλληλες φορές… Το πρόβλημα για τον 16χρονο είναι ότι στο αίμα του ανιχνεύτηκε οινόπνευμα, όχι όμως ψυχοτρόπες ουσίες.

Υστερα από δεκαοκτώ μήνες κράτησης ήρθε η ώρα της ακροαματικής διαδικασίας για τον «άγουρο» δολοφόνο… Κι εκεί βρίσκεται αντιμέτωπος με την άτεγκτη εισαγγελέα Αννα Σίγκα-Νικολάτσι, μια 40χρονη ψηλή και αθλητική ξανθιά γυναίκα, η οποία παρά την προχωρημένη εγκυμοσύνη της, δείχνει αρκετά σκληρή για να τον στείλει στη φυλακή με ισόβια!

«Λες ψέματα ότι θυμάσαι να τον μαχαίρωσες μόνο μία φορά! Θυμάσαι τα πάντα, πριν και μετά το έγκλημα... Δεν ήξερες ότι οι νόμοι της Νέας Υόρκης επιβάλλουν στους 16χρονους να δικάζονται ως ενήλικοι, αλλά σκέφτεσαι ότι έχεις αρκετές πιθανότητες να γλιτώσεις! Οι ένορκοι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα συναισθήματα φρίκης που προκαλεί μια βάναυση δολοφονία και στην αποστροφή απέναντι σε όσα προηγήθηκαν από αυτήν. Ισως δουν την υπόθεση όπως την προβάλλει ο δικηγόρος σου: ότι ένα παιδί χρησιμοποιήθηκε από ένα σεξουαλικό αρπακτικό για ακατονόμαστες πράξεις» είπε στην εισαγωγική της αγόρευση.

Ο συνήγορος του ελληνόπουλου προσπάθησε να αντιμετωπίσει την εισαγγελέα με όπλο τη μικρή ηλικία του κατηγορουμένου: «Οταν του έδεσε τα πόδια, ο Ουέμπερ κούνησε εναντίον του μικρού ένα μαχαίρι κι εκείνος πανικοβλήθηκε και το άρπαξε, γι’ αυτό τραυματίστηκε βαθιά στην παλάμη. Το θανατηφόρο τραύμα στον λαιμό του θύματος προκλήθηκε πάνω στην πάλη τους. Ηταν αυτοάμυνα… Ακόμη κι αν δικάζεται ως ενήλικος, δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε κανενός είδους σεξουαλική πράξη με έναν ενήλικο άντρα! Το θύμα τον πότισε με αλκοόλ και κάτι που ο Κατέχης νόμιζε ότι ήταν κοκαΐνη, προσπαθώντας να κάνει κάτι 1000% ανήθικο και παράνομο» ισχυρίστηκε ο Τζέφρι Σουάρτς.

Και μόνο το γεγονός ότι η Αννα Σίγκα-Νικολάτσι κατέχει το απόλυτο ρεκόρ στην εισαγγελία της Νέας Υόρκης, με τριάντα έξι καταδίκες κατηγορουμένων σε ισάριθμες δίκες, έκανε τη θέση του 18χρονου πια ελληνόπουλου εξαιρετικά δύσκολη.

Ωστόσο οι ένορκοι τον έσωσαν, αφού δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμπέρασμα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έκανε το έγκλημα. Ετσι η δίκη θα επαναληφθεί.

Με νέο δικηγόρο τον Τζέι Κοέν, ο Κατέχης θα ισχυριστεί ότι διέπραξε τον φόνο υπό αφόρητη ψυχολογική πίεση κι αν οι ψυχίατροι συμφωνήσουν, η ποινή του δεν θα είναι μεγαλύτερη των 25 ετών και θα αποφυλακιστεί όταν εκτίσει τα 6/7, δηλαδή σε περίπου δεκαεννέα χρόνια. Το θετικό για τον νεαρό ομογενή είναι ότι δεν θα έχει απέναντί του την αδέκαστη εισαγγελέα, που πλέον είναι μητέρα και έχει άδεια!

Εθισμένος στην αδρεναλίνη

Στην προσωπική του σελίδα στο ΜySpace ο Τζον Κατέχης πόζαρε κραδαίνοντας απειλητικά μαχαίρια και δήλωνε ότι του αρέσουν οι συζητήσεις, τα ποτά, αλλά και οι ασκήσεις Parkour, να πηδάει από ταράτσες και να κρέμεται από τρένα! Τόνιζε ωστόσο ότι είναι «εθισμένος στην αδρεναλίνη», ότι του αρέσουν οι «άγριες» καταστάσεις και τα μεγάλα ρίσκα κι ότι θέλει να ζει στα άκρα! «Είμαι σατανιστής, εξτρεμιστής, αναρχικός και σαδομαζοχιστής! Οσο μου δείχνετε σεβασμό, θα σας δείχνω κι εγώ. Αν δεν με σέβεστε, θα σας σπάσω τον λαιμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Ελληνες γονείς του ανήλικου δολοφόνου υποστήριξαν από την αρχή ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Γι’ αυτό, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, στη σύλληψή του βοήθησε και ο πατέρας του, που κατάγεται από το Μαθράκι της Κέρκυρας! Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης διέταξε να κρατηθεί ώς τη δίκη του αλλά σε ψυχιατρική κλινική, χωρίς ωστόσο τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης για να αφεθεί ελεύθερος.



Espressonews.gr
ierosagon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου