'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

7 "Μυστικά" για γρήγορο και ασφαλές αδυνάτισμα!!!

1. Μικρά Γεύματα
Το ιδανικό θα ήταν κάθε γεύμα σου να περιλαμβάνει πρωτεΐνες , μια μικρή ποσότητα λίπους καθώς επίσης και μια ποσότητα διαιτητικών ινών . Μην ανησυχείς αν σου φαίνεται λίγο, να είσαι σίγουρος πως θα αισθάνεσαι χορτάτος. Απλά χρειάζεσαι προγραμματισμό.

Για παράδειγμα ένα μήλο μαζί με λίγο γιαούρτι είναι πιο χορταστικό από δυο μήλα. Μια ψητή πατάτα που περιέχει 100
θερμίδες θα ικανοποιήσει την πείνα σου πολύ περισσότερο απ’ ότι ένα πακέτο πατατάκια που περιέχει 114 θερμίδες. Για ένα ακόμα πιο υγιεινό σνακθερμίδων. μπορείς να αλείψεις σε μια πατάτα ένα τέταρτο της κούπας cottage cheese με χαμηλά λιπαρά και να έχεις ένα σνακ 200

2. Μην στερείς πράγματα από τον εαυτό σου

Δεν χρειάζεται να στερείς πράγματα από τον εαυτό σου και να αισθάνεσαι πεινασμένος. Με το να μειώσεις απότομα τις θερμίδες που προσλαμβάνεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιβραδύνεις τον μεταβολισμό σου και να αισθανθείς πείνα. Σταμάτα να μετράς τις θερμίδες και ξεκίνα να μετράς τις μερίδες με το μάτι.

Ας πούμε ότι επιθυμείς να μειώσεις τις
θερμίδες που προσλαμβάνεις καθημερινά από 2.500 σε 2.000. Εστίασε λοιπόν στο να ελαττώσεις τις μερίδες σου κατά 20%. Μέσα σ’ ένα διάστημα μερικών εβδομάδων θα συνηθίσεις στις νέες ποσότητες και θα σου φαίνονται φυσιολογικές.


3. Φάε κάτι ωραίο και γευστικό

Κάθε δίαιτα θα ‘πρεπε να σου επιτρέπει περιστασιακά να γευματίζεις έξω. Φάε ένα γευστικό φαγητό αλλά σε μικρότερες μερίδες. Φυσικά εάν κάθε σου γεύμα περιλαμβάνει διάφορες σάλτσες και γλυκά όπως brownies τότε απλά ξέχνα την δίαιτα. Μάθε να απολαμβάνεις το απλό φαγητό εξίσου με τις πιο εκλεκτές λιχουδιές που είναι όμως λιγότερο επιβαρυμένες σε λιπαρά.

4. Προσοχή στα αναψυκτικά

Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε αλλά καθημερινά προσλαμβάνουμε μεγάλη ποσότητα θερμίδωναναψυκτικά, τους χυμούς και τους καφέδες, χωρίς να μας κάνουν να νιώσουμε χορτάτοι.
από τα
Για παράδειγμα ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει πάνω κάτω 150 θερμίδες. Σκέψου τώρα πόσα απ’ αυτά καταναλώνεις καθημερινά και κάνε τον υπολογισμό. Γι’ αυτό αρκέσου στο νερό και στο τσάι έτσι ώστε να μπορείς να πάρεις τις θερμίδες που χρειάζεσαι από το φαγητό.


5. Κάνε γυμναστική

Η δίαιτα που θ’ ακολουθήσεις θα έχει καλύτερα αποτελέσματα εάν την συνδυάσεις με τακτική γυμναστική. Προσάρμοσε τόσο το πρόγραμμα της γυμναστικής όσο και της δίαιτας σου με βάση την εμφάνιση σου κι όχι το βάρος σου.

Με λίγα λόγια επιδίωξε το
χάσιμο πόντων και όχι των κιλών . Γιατί θυμήσου, οι μυς ζυγίζουν περισσότερο από το λίπος.

6. Αφιέρωσε χρόνο στα γεύματα σου
Μπορεί δυο μπάρες πρωτεϊνών να περιέχουν μόνο 360 θερμίδες καθώς και πολλές βιταμίνες, ίνες, πρωτεΐνες, λίπος και υδατάνθρακες , αλλά τις καταναλώνεις μέσα σε μόλις λίγα δεύτερα. Δεν μπορούν να θεωρηθούν γεύμα. Τι απέγινε η ικανοποίηση που αισθάνεσαι όταν τρως; Όταν τρως γρήγορα το μήνυμα της ικανοποίησης μπορεί να μην φτάσει στον εγκέφαλο.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν να τρως αργά, να μασάς προσεκτικά και να μην περνάς στην επόμενη μπουκιά εάν δεν έχεις τελειώσει με την προηγούμενη.


7. Εντόπισε τα αδύναμα σημεία σου στο φαγητό

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που σε κάνει να υποκύπτεις στον πειρασμό; Με το που θ’ ανοίξεις την τηλεόραση ανοίγεις αυτομάτως και το ψυγείο; Για ορισμένους αυτό αρκεί όταν βρίσκονται στο σπίτι. Για άλλους το αδύναμο σημείο τους είναι το στρες. Είναι γεγονός ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού δεν θα εξαφανίσουν ως δια μαγείας το κενό που νιώθουμε στη ζωή μας ούτε θα μας προσφέρουν μακροπρόθεσμη ανακούφιση από κάποιες δυσάρεστες στιγμές.

Το να ανακαλύψεις τα αδύναμα σημεία σου σε σχέση με το φαγητό θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον αυτοέλεγχο που είναι κι η προϋπόθεση για να τρως λιγότερο.

 
  Το είδαμε στο health-beauty-internet.blogspot.com
http://go-on-ssip.blogspot.com/2011/01/7_21.html

1 σχόλιο: