'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Καταδίκη Αμερικανού για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ένας άνδρας από το Μίσιγκαν καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τεσσάρων ετών επειδή επιχείρησε να ενταχθεί στη CIA με σκοπό να κατασκοπεύει υπέρ της Κίνας.

Ο Γκλεν Σράιβερ, 29 ετών, δήλωσε ένοχος τον Οκτώβριο στην κατηγορία της συνωμοσίας για την παράδοση πληροφοριών σχετικών με την εθνική άμυνα, αφού είχε παραδεχτεί ότι συναντήθηκε με Κινέζους αξιωματούχους τουλάχιστον είκοσι φορές και πληρώθηκε με το ποσό των 70.000 δολαρίων.


Κατά την ακρόαση για την έκδοση απόφαση ο Σράιβερ δήλωσε ότι πήρε μια «τρομερή απόφαση» να κατασκοπεύσει για την Κίνα και «κάπου στο δρόμο συμπορεύτηκε με τους λάθος ανθρώπους».


Ο δικαστής Λάιαμ Ο'Γκρέιντι του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και άλλα δύο χρόνια υπό επιτήρηση. «Ο κύριος Σράιντερ πούλησε την πατρίδα του και επιδίωξε κατ' επανάληψη να βρει μια θέση στις υπηρεσίες πληροφοριών για να παρέχει απόρρητες πληροφορίες στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», δήλωσε ο εισαγγελέας Νιλ Μακμπράιντ.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ο Σράιβερ συνελήφθη προτού ξεκινήσει να εργάζεται για τη CIA και δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.



PROTO THEMA
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου