'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Βίντεο-σοκ με τη δολοφονία του Αλβανού διαδηλωτή

Την ώρα που αυξάνεται στους τέσσερις ο αριθμός των νεκρών, βίντεο-σοκ έχει καταγράψει τη στιγμή της δολοφονίας ενός από τα θύματα των χθεσινών επεισοδίων, ενώ το κλίμα χάους διατηρείται και σήμερα στα Τίρανα.

Στο βίντεο φαίνονται δύο άνθρωποι ανάμεσα στο πλήθος να πλησιάζουν ένα διαδηλωτή. 

Ο ένας από τους δύο άνδρες υποδεικνύει το στόχο και ο άλλος βγάζει ένα όπλο και τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια δίνει το όπλο στον άλλο, ο οποίος φαίνεται να το βάζει σε θήκη από ομπρέλα και εξαφανίζονται.
 
Δείτε το video




Οι καταγγελίες για ελεύθερους σκοπευτές στη στέγη του πρωθυπουργικού μεγάρου κυριαρχούν στα αλβανικά ΜΜΕ και υποστηρίζονται από τους Σοσιαλιστές και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι σφαίρες όμως που σκότωσαν τους 4 ανθρώπους δεν προέρχονταν από όπλα της αστυνομίας, ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και ανυποχώρητα κατηγορεί τους Σοσιαλιστές για την υποκίνηση των επεισοδίων, κάνοντας λόγο και για προσπάθεια "πραξικοπήματος", εμπνευσμένη από την Τυνησία.
"Η Αλβανία δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε θα βρεθεί. Αλλά τα σενάρια της βίας δεν θα τα ανεχτούμε. Τα νόθα παιδιά των Μπεν Άλι της Αλβανίας έφτιαξαν σενάρια σαν της Τυνησίας για εσάς πολίτες της Αλβανίας", δήλωσε ο Μπερίσα συγκρίνοντας τους αντιπολιτευόμενους σοσιαλιστές με τον πρώην πρόεδρο της Τυνησίας, Μπεν Άλι.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν την προσεχή Τετάρτη στα Τίρανα "κατά της βίας".
Οι Σοσιαλιστές κήρυξαν ημέρα πένθους τη σημερινή, με ειρηνικές εκδηλώσεις,  και διεμήνυσαν στον Σαλί Μπερίσα ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές. Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα, υποσχέθηκε περισσότερες, ειρηνικές, διαδηλώσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπερίσα για τους θανάτους.
"Η αντιπολίτευση θα τηρήσει σήμερα το πένθος, αλλά αφού τιμήσουμε τους νεκρούς, σε μία ένδειξη ελευθερίας και δικαιοσύνης, διαβεβαιώνουμε τον Σαλί ότι θα τον αντιμετωπίσουμε με όλη την ιστορική και πολιτική ευθύνη που αισθανόμαστε για να απαλλαγούμε από αυτό το ανυπόφορο καθεστώς των κλεφτών", είπε ο Ράμα.
Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στον τόπο όπου σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές, μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο και άναψαν κεριά, ενώ η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι άρχισε τις έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων και όλων των χθεσινών γεγονότων.


Οι τραυματίες φτάνουν τους 60, εκ των οποίων 27 είναι αστυνομικοί. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό. Δύο τουλάχιστον άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί του Στρατιωτικού Νοσοκομείου των Τιράνων εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει.

Πηγή: Albanews.gr
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου