'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Σε σκληρό αντάρτικο οι φαρμακοποιοί

«Λουκέτο» για τρεις ημέρες βάζουν στα καταστήματά τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, ενώ την Δευτέρα θα αποφασίσουν αν δεν θα εκτελούν συνταγές Ταμείων με μεγάλες οφειλές, όπως ήδη κάνουν οι συνάδελφοί τους του Πειραιά, που δεν χορηγούν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμένους των ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ και απεργούν ολόκληρη την εβδομάδα.

Τη συνέχιση της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (26,27,28,Ιανουαρίου) σε όλη την χώρα, αποφάσισαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε έκτακτη συνεδρίασή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.


Στη συνεδρίαση , όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συλλόγων όλης της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση , που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που όπως είπαν , είχαν συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας.


Προειδοποίηση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά

Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Έτσι από Δευτέρα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, «οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων, (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει». 


«Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου, τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ.Αμπατζόγλου.

«Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν σε επόμενες συνεδριάσεις», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου.

Α. Λοβέρδος: φάρμακα από δημόσια νοσοκομεία

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει στη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων, σε περίπτωση άρνησης των φαρμακοποιών να εκτελέσουν συνταγές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

«Δεν θέλουμε τη σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Οξύνει τους τόνους η κυβέρνηση

Ενώ οι φαρμακοποιοί συνεδρίαζαν το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Ανδρέας Λοβέρδος «σκληραίνει» την στάση της κυβέρνησης ανακοινώνοντας, πως έχει καταλήξει σε πέντε ρυθμίσεις, που θα συμπεριληφθούν οπωσδήποτε στο νέο σχέδιο νόμου. Αυτές είναι:

α) Πλήρης απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.

β) Το πληθυσμιακό κριτήριο μετατρέπεται από ένα φαρμακείο προς 1.500 κατοίκους σε ένα φαρμακείο προς 1.000 κατοίκους, μόνο κατ εξαίρεση και με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

γ) Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο – Δευτέρα – Τετάρτη.

δ) Μεσοσταθμική έκπτωση που θα ανέρχεται στο 4,5%.

ε) Επιτρέπονται τα εταιρικά σχήματα και οι συνεταιρισμοί αδειούχων φαρμακοποιών.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι τα σχόλια της ΕΕ δικαιώνουν τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης και ανακοίνωσε ότι το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Τετάρτη, επισημαίνοντας
πως υπάρχει ακόμη χρόνος για να συνεχιστεί ο διάλογος.   



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου