'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Νόμιμος vs Παράνομος Τζόγος!!!

Tη νομιμότητα ή μη του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ καλείται να κρίνει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πρώην Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων).
 
Με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ,το Δικαστήριο της ΕΕ θα πρέπει να απαντήσει στα προδικαστικά ερωτήματα για το αν μπορεί να διατηρηθεί το μονοπώλιο που έχει Ο ΟΠΑΠ να διεξάγει τυχερά παιχνίδια (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΚΙΝΟ κ.λπ).

Αφορμή για την αποστολή των σχετικών προδικαστικών ερωτημάτων στάθηκε η προσφυγή τριών εταιρειών βρετανικών συμφερόντων με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δεν τους επιτρέπει να στήσουν, ανάλογο με του ΟΠΑΠ, δίκτυο πρακτορείων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ζητεί από το Δικαστήριο της ΕΕ - σε περίπτωση που κρίνει πως πρέπει να σπάσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ – να γνωμοδοτήσει αν μπορούν να δοθούν άδειες σε εταιρείες του εξωτερικού.

Σήμερα σύμφωνα με το νόμο, ισχύει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ωστόσο λειτουργούν πάρα πολλά «στοιχηματζίδικα» με συνέπεια να παρατηρείται το οξύμωρο ο Οργανισμός, παρότι μονοπωλιακός να φορολογείται με υψηλούς συντελεστές και εταιρίες με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους να μην καταβάλλουν φόρους.

Μάλιστα, ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο του έχει παραχωρήσει το μονοπώλιο των τυχερών παιχνιδιών από το 2000 και για 20 χρόνια και για το λόγο αυτό κατέβαλε στο δημόσιο το ποσό των 317 εκ. ευρώ .

Από την πλευρά τους, οι νέοι μέτοχοι του ΟΠΑΠ, στην πλειονότητά τους ξένοι, δηλώνουν πως επένδυσαν στον Οργανισμό, επειδή γνώριζαν το μονοπωλιακό του χαρακτήρα, σημειώνοντας πως αν αυτό καταργηθεί τότε θα πρέπει να μειωθούν και οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία μάχη του μονοπωλιακού χαρακτήρα του ΟΠΑΠ με αυτούς που θέλουν να γίνουν οι νέοι παίχτες στην αγορά τζόγου στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα όσα λειτουργούν, είναι παράνομα.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου