'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τα τεχνητά νησιά του Ντουμπάι βυθίζονται..!!!!

Σχεδιάστηκε στο απόγειο της κατασκευαστικής μανίας, σήμερα καταρρέει λόγω τεχνητών λαθών.

Ο λόγος για το «The World», το τεχνητό σύμπλεγμα νησιών που κατασκευάζεται στα ανοιχτά του Ντουμπάι και έχει ως σχήμα το χάρτη της υδρογείου. 

Τα τεχνητά νησιά έχουν το σχήμα όλων των χωρών του κόσμου και θα φιλοξενήσουν ξενοδοχεία και πολυτελείς βίλες.
 
Όλα, πλην δύο, παραμένουν ακατοίκητα, λόγω της κρίσης που ξέσπασε το 2009 και των συνεπειών της. Αυτή τη στιγμή έχει κατοικηθεί μόνο η «Γροιλανδία» και ένα νησάκι που ανήκει στον εμίρη του Ντουμπάι. Την κατασκευή έχει αναλάβει η κρατική εταιρεία Nakheel, που κατασκεύασε και το «Palm Jumeirah», το τεχνητό σύμπλεγμα νησιών σε σχήμα φοίνικα που έχει συγκεντρώσει πλήθος διασημοτήτων, όπως το ζεύγος Μπέκαμ και τον ποδοσφαιριστή Μάικλ Οουεν. 

Με την ολοκλήρωσή του, το έργο θα ήταν ένα από τα πολλά κατασκευαστικά θαύματα που συντελούνται στο Ντουμπάι, όπου εκτός των άλλων υπάρχει το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα.
Θύματα της ύφεσης αλλά και τεχνητών λαθών.

Η άμμος των νησιών σήμερα έχει αρχίσει να διαβρώνεται και τα υδάτινα κανάλια γύρω από αυτά έχουν γεμίσει λάσπη. «Τα νησιά βυθίζονται σταδιακά μέσα στη θάλασσα» ανέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Γουίλμοτ-Σμιθ, που εκπροσωπεί την εταιρεία Penguin Marin, και είχε αγοράσει τα δικαιώματα για τη μετακίνηση των επισκεπτών προς τα νησιά. 

Η εταιρεία προσπαθεί τώρα να «σπάσει» το συμβόλαιο, με το επιχείρημα ότι δεν έχει δουλειά, καθώς είναι υποχρεωμένη να πληρώνει ένα εκατομμύριο στερλίνες το χρόνο στους κατασκευαστές του «The World».

Το «The World» δεν έχει ανάλογη επιτυχία, αν και σύμφωνα με την εταιρεία το 70% των 300 νησιών του έργου έχει πουληθεί. Λέγεται μάλιστα ότι η Αντζελίνα Ζολί και ο Μπραντ Πιτ έχουν αγοράσει το νησί της «Αιθιοπίας». Αρκετοί επενδυτές άλλαξαν γνώμη όταν άρχισαν να πέφτουν οι τιμές των ακινήτων.

Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος της Nakheel διέψευσε ότι το έργο έχει πεθάνει, όπως ισχυρίζεται η Penguin, και τόνισε ότι απλώς βρίσκεται σε κώμα. Διαβεβαίωσε όμως ότι θα ολοκληρωθεί, έστω και με καθυστερήσεις.


Πηγή: Newscode.gr
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου