'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κλείνουν τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας....

Άλλα δύο μεγάλα ξενοδοχεία βάζουν λουκέτο στο κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες εργαζόμενοι στον δρόμο. 

Η υποβάθμιση της περιοχής και η πτώση της τουριστικής κίνησης οδηγούν σε μαρασμό τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Σε «μαρασμό» οδηγείται η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, καθώς σε επτά ανέρχονται πλέον οι ξενοδοχειακές μονάδες που κλείνουν μέσα στην τελευταία διετία, αφαιρώντας 800 δωμάτια από το δυναμικό της πρωτεύουσας, λόγω της υποβάθμισης του κέντρου και της πτώσης στην τουριστική κίνηση.

Μετά το «Εσπέρια» και το «Κάνιγγος 21», ξενοδοχεία που έκλεισαν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου εξαιτίας και του υψηλού μισθώματος στο οποίο δεν μπορούσαν πλέον να ανταποκριθούν, και ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη προχωρεί σε διακοπή της λειτουργίας δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας «Classical» στην περιοχή της Ομόνοιας. Ηδη έχει κλείσει το ξενοδοχείο «Αcropol», δυναμικότητας 167 δωματίων, ενώ και το «Fashion Ηouse Ηotel», δυναμικότητας 115 δωματίων, πρόκειται σύντομα να διακόψει τη λειτουργία του.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το “Βήμα”, «η Αθήνα έχει πλέον μεγάλο πρόβλημα» ως προορισμός, καθώς τα χρόνια ζητήματα που επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης, αλλά και τα επεισόδια τα τελευταία χρόνια έχουν πλήξει την εικόνα της πρωτεύουσας και της χώρας γενικότερα.


Την ίδια ώρα αιτία για την παύση της λειτουργίας των δύο ξενοδοχείων της αλυσίδας είναι και τα υψηλά μισθώματα τα οποία καταβάλλονταν, καθώς το «Αcropol» ήταν μισθωμένο από ιδιώτη ενώ το «Fashion Ηouse Ηotel» ανήκει στο Γηροκομείο Αθηνών, με ετήσιο μίσθωμα που έφθανε στα 2,5 εκατ., καθώς περιλάμβανε και μια χορηγία του κ. Δασκαλαντωνάκη προς το ίδρυμα. Η στρατηγική του ομίλου περιλαμβάνει την «αντικατάσταση» των 550 συνολικά κλινών της Αθήνας με 850 κλίνες που θα προστεθούν στο δυναμικό του στην περιφέρεια της χώρας. Ετσι στις αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίσει να λειτουργεί η μονάδα «Αστέρας Αλεξανδρούπολης» η κατασκευή της οποίας μόλις ολοκληρώθηκε, ενώ ανακοινώθηκε και η μακροχρόνια μίσθωση, με δυνατότητα αγοράς, του ξενοδοχείου «Μeli Ρalace» στο Λασίθι της Κρήτης.


Ωστόσο η κάμψη της τουριστικής κίνησης που καταγράφεται από το 2008 στην ελληνική πρωτεύουσα έχει προκαλέσει συνολική πτώση εσόδων στα ξενοδοχεία της Αθήνας η οποία ξεπερνά το 25% την τελευταία διετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής κ. Ι. Ρέτσο.


Την ίδια ώρα τα προβλήματα ρευστότητας και η διαρκής πτώση στις επιδόσεις του προορισμού κάνουν τις επιχειρήσεις να αναζητούν διέξοδο στην πώληση, καθώς έχει αυξηθεί ιδιαίτερα ο αριθμός των ξενοδοχείων που πωλούνται στην Αττική, μεταξύ των οποίων τέσσερα κεντρικά ιδιόκτητα ξενοδοχεία, για τα οποία όμως δεν έχει βρεθεί ως σήμερα αγοραστής.


Στη σύγκριση Νοεμβρίου 2009-Νοεμβρίου 2010 τα έσοδα των ξενοδοχείων της Αθήνας μειώθηκαν κατά 16,9%, με παράλληλη επιδείνωση στην πληρότητα, τη μέση τιμή δωματίου (ΑRR) και το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevΡΑR), σε σύγκριση μάλιστα με ανταγωνιστικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη στήριξης του τουριστικού προορισμού μέσω δράσεων και θεσμικών παρεμβάσεων όπως η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του συνεδριακού τουρισμού.



Πηγή: "Το Βήμα"
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου