'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Επεισόδιο βουλευτή του ΛΑΟΣ με αλβανή..!!!

Κατά την παράδοση 138 εργατικών κατοικιών στη Λάρισα

Οι 138 από τις 264 συνολικά εργατικές κατοικίες, στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας...

παραδόθηκαν σήμερα σε δικαιούχους παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου και της προέδρου του ΟΕΚ, Γωγώς Κωτίδου.

Στο πλαίσιο ομιλίας του ο αρμόδιος υφυπουργός, υπογράμμισε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοιχτούν σταδιακά όλα τα προγράμματα παροχών του ΟΕΚ (επιδότηση ενοικίου, δάνειο για απόκτηση πρώτης κατοικίας και άλλα).


Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η δημιουργία οικισμών για εργαζομένους εκ μέρους του ΟΕΚ, στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ώστε να υλοποιηθούν σταδιακά τα όνειρα χιλιάδων εργαζομένων για απόκτηση κατοικίας.


Αναφερόμενος εξάλλου, στην εκκρεμότητα για την δημιουργία «Μεσογειακού χωριού» στην Λάρισα, ενόψει των «Μεσογειακών Αγώνων» του 2013, ο κ. Κεκγέρογλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτοδύναμη κατασκευή κατοικιών από τον ΟΕΚ . Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι ο Οργανισμός θα είναι ανοιχτός αν ο σχεδιασμός του Μεσογειακού Χωριού συμπέσει με τα προγράμματα του.


Οι λοιπές κατοικίες δεν παραδόθηκαν σήμερα γιατί εκκρεμούν ενστάσεις.


Πάντως η διαδικασία «χαρακτηρίστηκε», από επεισόδιο που εξελίχθηκε μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλη και της προέδρου του ΟΕΚ, Γωγώς Κωτίδου.


Συμβολικά κλήθηκαν οι παριστάμενοι βουλευτές να επιδώσουν στους δικαιούχους παραχωρητήρια .Όταν ήρθε η σειρά του κ. Ροντούλη , η δικαιούχος στην οποία έπρεπε να παραδώσει ήταν αλλοδαπή, από την Αλβανία.


Ο κ. Ροντούλης, αρνήθηκε να παραδώσει το παραχωρητήριο, υπενθυμίζοντας τη θέση του κόμματος του ότι πρώτα θα πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες των ελλήνων εργαζομένων, όταν μάλιστα υπάρχουν και πολύτεκνοι που έχουν ανάγκη κατοικίας και ακολούθως οι αλλοδαποί.


Η θέση του κ. Ροντούλη προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του ΟΕΚ η οποία αναφώνησε «ντροπή σου». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στράφηκε στον παρόντα υφυπουργό από τον οποίο ζήτησε να την επαναφέρει στην τάξη. «Η κ. Κωτίδου είναι υπηρεσιακή παράγοντας και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για εκπροσώπους του Κοινοβουλίου» είπε ο Α. Ροντούλης στον κ. Κεγκέρογλου.



newsbeast
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου