'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Απόσυρση αυτοκινήτων 2011: Πότε θα ξεκινήσει

Με αγωνία περιμένει η αγορά αυτοκινήτου το μέτρο της απόσυρσης, γιατί τα μηνύματα που έρχονται σχετικά με το μέλλον της αγοράς παραπέμπουν σε θρίλερ, με λουκέτα και απολύσεις εργαζομένων.

Και η αγωνία παρατείνεται αφού υπάρχει πλήρης ακινησία στην αγορά εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απόσυρση.

Εισαγωγείς, έμποροι και καταναλωτές προς το παρόν δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν δεν εκδοθεί η ΚΥΑ, η οποία θα ορίζει τις διαδικασίες του μέτρου. Πάντως μέχρι στιγμής δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες διαφημίζουν τα αυτοκίνητά τους και καλούν τους υποψήφιους αγοραστές να αποσύρουν τα Ι.Χ. τους με κέρδος από 1.000 έως 5.000 ευρώ.


Κάτι επίσημο από την πολιτεία για το μέτρο της απόσυρσης δεν υπάρχει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές συναντήθηκαν στελέχη από τα τρία υπουργεία (Οικονομικών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος) τα οποία εμπλέκονται στο μέτρο της απόσυρσης, ώστε να οριστικοποιήσουν επιτέλους τις διαδικασίες.

Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις το μέτρο της απόσυρσης θα ξεκινήσει πιθανότατα τον Φεβρουάριο, καθώς σύμφωνα με τον νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2010, το μέτρο θα ισχύσει 10 ημέρες μετά την έκδοση της ΚΥΑ που θα ορίζει τις διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι το μέτρο της απόσυρσης θα αρχίσει από τον Φεβρουάριο και όχι από τον Ιανουάριο του 2011.

Στο μεταξύ περίπου 1.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων έχουν ήδη οδηγήσει στα επίσημα μέλη της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος τα σαραβαλάκια τους από τις αρχές του 2011 χωρίς να τους ενδιαφέρει το μέτρο της απόσυρσης, πράγμα που σημαίνει πως οι εν λόγω ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα απέσυραν και δεν πρόκειται να τα αντικαταστήσουν. Απόσυρση θα μπορούν να κάνουν όλοι οι κάτοχοι παλαιών Ι.Χ. με 1η άδεια κυκλοφορίας έως τις 31.12.1998 και η έκπτωση του Τέλους Ταξινόμησης που θα ωφεληθούν κατά την αντικατάστασή του είναι ανάλογα της κατηγορίας που ανήκει το μοντέλο που ενδιαφέρονται να αγοράσουν.


madata.gr
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου