'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σε τριήμερη αποχή προχωρούν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Σε τριήμερη αποχή προχωρούν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων μετά την απόφαση που έλαβε χθες η γενική συνέλευση του Συλλόγου, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το «άνοιγμα» του δικηγορικού κλάδου. 

Κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την περασμένη Δευτέρα, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, αποφασίστηκε η δυναμική αντίδραση του κλάδου στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της δικαιοσύνης.

Φλέγοντα ζητήματα για τον κλάδο είναι η μετονομασία των «ελάχιστων αμοιβών» σε «νόμιμες αμοιβές», η κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών και η δυνατότητα συγκρότησης δικηγορικών εταιρειών, που θα μπορούν να έχουν μετόχους από διάφορους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ηρακλή Χασιώτη, έντονη είναι η ανησυχία των δικηγόρων πως πολλές από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα κριθούν με βάση υπουργικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να είναι πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα, πέρα από τα όρια που έχουν τεθεί μέχρι στιγμής ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τους δικηγόρους είναι η αύξηση των τιμών για βασικές δικαστικές υπηρεσίες, όπως είναι οι μηνύσεις, καθώς και η επιβολή ΦΠΑ. 

«Ο νόμος για την απελευθέρωση δεν γίνεται για το μέσο και φτωχό πολίτη αλλά για τις μεγάλες εταιρείες. Δεδομένου ότι εάν θέλαμε να έχουμε μια δικαιοσύνη προσβάσιμη στον κόσμο, δεν θα αυξάναμε την μήνυση και τα παράβολα στη διοικητική δίκη, δεν θα επιβάλλαμε ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες βιομηχανίες, εταιρείες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση αποφασίστηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους αλλά και τους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους που πλήττονται από τα σχέδια της κυβέρνησης.

Νέα γενική συνέλευση έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η κλιμάκωση ή όχι της κινητοποίησης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου