'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Γυμνοί από το ΑΣΕΠ...!!!!

Φαίνεται πως θα πρέπει να παρουσιαστούν γυμνές και γυμνοί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν τα κριτήρια πρόσληψης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών όπου θα ποζάρουν για τους σπουδαστές, καθώς αυτό αποφάσισαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
 
Η οικονομική κρίση φαίνεται να πλήττει πλέον όλους τους εργασιακούς τομείς, με ορατές επιπτώσεις παντού, ενώ στο πέρασμά της, δεν άφησε ανεπηρέαστα ούτε τα μοντέλα που ποζάρουν για τις ανάγκες των φοιτητών στη Σχολή Καλών Τεχνών.


Έτσι με το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, οι φοιτητές... στα εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής θα εκπονούν τις εργασίες τους για λίγο καιρό, χωρίς μοντέλα για πρακτική εξάσκηση, καθώς οι ωρομίσθιες προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας θα γίνονται πλέον μέσω ΑΣΕΠ.


Την απόφαση έλαβαν με κοινή υπουργική απόφαση το υπουργείο Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.


«Από τον περασμένο Ιούνιο έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας, το αίτημά μας για προσλήψεις μοντέλων. Απίστευτη γραφειοκρατία και καθυστερήσεις είναι χειρότερα από την οικονομική κρίση. Το αποτέλεσμα είναι ότι μένει πίσω το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής», λέει η γενική διευθύντρια της ΑΣΚΤ, Ρολάνδα Τζιαμαλού.


Το ερώτημα, που προκύπτει για τους εργαζόμενους, είναι με ποια κριτήρια το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, θα διαλέξει τα μοντέλα που ποζάρουν στα εργαστήρια της Καλών Τεχνών.
Είναι γνωστό ότι η επιλογή γίνεται από τη διεύθυνση της Σχολής, με κριτήριο να πληρούν τις καλλιτεχνικές-εκπαιδευτικές τους προϋποθέσεις.


«Δεν μπορεί ό, τι περπατάει, κολυμπάει και πετάει να περνά από το ΑΣΕΠ. Πρέπει να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις στον νόμο. Άλλωστε, δεν υπάρχει τέτοια διάταξη για την συγκεκριμένη περίπτωση. Το μοντέλο το διαλέγει ο καλλιτέχνης-δάσκαλος», επισημαίνει η κ. Τζιαμαλού.




Πηγή:news247.gr
http://alepounews.blogspot.com/2011/01/blog-post_6609.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου