'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Εστιάτορες: "Δεν βγάζουμε τα τασάκια από τα τραπέζια"

Αυτό αποφάσισαν οι ιδικτήτες εστιατορίων, καφέ και νυχτερινών κέντρων ύστερα από έκτακτη γενική συνέλευση. "Καλύτερα να κλείσουμε από τα πρόστιμα παρά από την αναδουλειά" έλεγαν σε φορτισμένο κλίμα

Αποφασισμένοι να μην το βάλουν κάτω και να μην δεχθούν την εφαρμογή την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος που θα βάλει , όπως ισχυρίζονται, "ταφόπλακα" στις επιχειρήσεις τους είναι οι εστιάτορες. "Η πτώση του τζίρου μας χωρίς την απαγόρευση του καπνίσματος είναι στο 50% πάμε όλοι για λουκέτο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση" είπε στο Newsit ο πρόεδρος των εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Κ. Τσάκος που διεμύνησε πως "η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος δεν θα περάσει".

Στην έκτακτη συνέλευση οι αποφάσισαν να ζητήσουν την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για ένα χρόνο, να προσέλθουν σε διάλογο με τον Υπουργό υγείας ώστε να βρεθεί λύση κοινά αποδεκτή και την περιφρούρηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τους αλλά και τον επιλογών των πελατών τους στο κάπνισμα. Η άποψη που κυριάρχησε στην συνέλευση ήταν "προτιμούμε να μας κλείσει το κράτος από τα πρόστιμα παρά να βάλουμε λουκέτο"


Πάντως σήμερα τα κλιμάκια των δημοτικών αστυνομικών που βγήκαν για ελέγχους σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πειραιά δεν εντόπισαν τασάκια στις καφετέριες, ίσως να βοήθησε σε αυτό το ότι ο καιρός στις περιοχές σήμερα ήταν ηλιόλουστος και ζεστός.




Ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε μόλις χθες πως ο αντκαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί, ενώ "κάρφωσε" τους συναρμόδιους υπουργούς ότι "τους ζητούσε να συναντηθούν από τον Οκτώβριο για να συζητήσουν για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και η συνάντηση έγινε τελικά πριν από λίγες ημέρες". Το "κάρφωμα" Λοβέρδου ήρθε δύο ημέρες μετά το κατσάδιασμα του πρωθυπουργού για τα ημίμετρα που προωθούσε.


Πάντως πολλοί δήμαρχοι αντιδρούν στην όλη διαδικασία των ελέγχων καθώς όπως λένε είναι αδύνατο από μόνοι τους να ελέγξουν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμος Θεσσαλονίκης που διαθέτει μόλις 35 δημοτικούς αστυνομικούς στο 8ωρο οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με άλλες εργασίες όπως το παράνομο παρκάρισμα και το παρεμπόριο.


Μέχρι σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει περισσότερες από 11.500 καταγγελίες από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης του καπνίσματος. Από αυτές οι :

- 9500 αφορούν σε εστιατόρια μπαρ και καφετέριες
- 350 σε δημόσιες υπηρεσίες
- 200 σε νοσοκομεία
- 150 σε σχολεία
- 50 σε υπουργεία και αστυνομικά τμήματα
- 600 σε αεροδρόμια και σταθμούς μέσων μεταφοράς
- 150 σε δήμους και νομαρχίες
Ακόμα υπάρχουν περισσότερες από 1000 καταγγελίες για κάπνισμα σε ιδιωτικές εταιρίες αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου