'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ

Είναι να απορεί κανείς.

Πώς γίνεται δηλαδή να έχει κάποιος στην κατοχή του ένα επταώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, τριάντα πέντε στρέμματα στα Μελίσσια, τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο στην Ιουλιανού, αρκετά διαμερίσματα και γραφεία στην καρδιά της πρωτεύουσας και παρ’ όλα αυτά να μην κερδίζει ούτε ευρώ; 

Απίστευτο; Δυστυχώς όχι, αφού ο -αν μη τι άλλο- χαρακτηριστικά αδιάφορος στα εκατομμύρια που θα εξοικονομούσε από την τεράστια περιουσία του ιδιοκτήτης δεν είναι άλλος από το Δημόσιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία. Μάλιστα από τα ακίνητα που ανήκουν στα ταμεία των αστυνομικών θα μπορούσε να εισπράττει πολύ περισσότερα από τα μόλις 7.250 ευρώ καθαρά το μήνα από τα ενοίκια ενός πάρκινγκ στην Πατησίων και διαμερίσματος στη Βερανζέρου.
Τα ακίνητα-φιλέτα, όπως αποκαλύπτει ο «Ε», ανήκουν στους Τομείς Ασφάλισης και στον Κλάδο Υγείας της Αστυνομίας, έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια (το τελευταίο τον Οκτώβριο του 2008) και κανείς δεν νοιάζεται για την τύχη τους. Αντιθέτως, εάν οι διοικήσεις των ταμείων προχωρούσαν στην εκμετάλλευσή τους θα κέρδιζαν για τους αστυνομικούς σημαντικά χρηματικά ποσά με τα οποία ίσως να ενισχύονταν τα ταμεία τους. Εντούτοις τα παρακάτω ακίνητα που παρουσιάζουμε, ανάλογα με το ταμείο που τα έχει, παραμένουν αναξιοποίητα.
Στον Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών (ΤΠΑΣ) ανήκουν:
• Τετραώροφο νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο κατασκευασμένο από τον Τσίλερ στην οδό Ιουλιανού 36, 2.773,15 τ.μ. σε οικόπεδο 1.067 τ.μ., που από το 1985 είναι ουσιαστικά κενό, αφού μέρος του ισογείου ήταν μισθωμένο ως αποθήκη της Διεύθυνσης Υλικού του Αρχηγείου.
• Δυο συνεχόμενα οικόπεδα, στο τετράγωνο μεταξύ των οδών Πατησίων, Δεριγνύ, Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου, συνολικού εμβαδού 2.453,08 τ.μ. Το εν λόγω ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα του πρώην Ταμείου Χωροφυλακής το έτος 1939 και εκεί βρίσκεται σήμερα πάρκινγκ που είναι και το μοναδικό… χρυσοφόρο ακίνητο των ταμείων.
• Οροφοδιαμέρισμα 3ου ορόφου, οδός Γερανίου 41 στο Δήμο Αθηναίων, 161 τ.μ. με έτος αγοράς το 1967 και
• Διαμέρισμα 3ου ορόφου, οδός Βουλής 16, Δήμου Αθηναίων, εμβαδού 90 τ.μ. με έτος αγοράς το 1951.
Στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Ελληνικής Χωροφυλακής ανήκουν:
• Έντεκα γραφεία στην οδό Βερανζέρου 13 συνολικού εμβαδού 245 τ.μ. που μέχρι την 1-10-2008 χρησιμοποιούνταν ως γραφεία του πρώην Επικουρικού Ταμείου Χωροφυλακής.
• Ισόγειο διαμέρισμα 120,76 τ.μ. σε διώροφο πέτρινης οικοδομής στη Σκοπή Λασιθίου.
• Αγροτεμάχιο 472 τ.μ. στην Αρτέμιδα Αττικής.
• Οικόπεδο 2.020 τ.μ. στα Μελίσσια Αττικής εντός σχεδίου και οικοδομήσιμο στις οδούς Εθ. Μακαρίου και Αγ. Ειρήνης.
• Έκταση περίπου 35 στρεμμάτων στα Μελίσσια Αττικής. Το πρώην Επικουρικό Ταμείο Χωροφυλακής έχει υποβάλει αίτημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ για ένταξή της στο Σχέδιο Πόλης.


Ο Κλάδος Υγείας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (ΚΥΥΑΠ) τέλος έχει στην κατοχή του ένα αναξιοποίητο επταώροφο κτίριο στην οδό Βερανζέρου 48 στην Αθήνα συνολικού εμβαδού 1.813 τ.μ. με τα 1.608 τ.μ. να είναι διαμερίσματα και γραφεία και 205 τ.μ. αποθήκες.


Να δοθεί λύση

Είμαστε βέβαιοι ότι το σημαντικό θέμα που αποκαλύπτει σήμερα
η «Π+13» για τα αναξιοποίητα ακίνητα των ταμείων πρόνοιας των Αστυνομικών Υπαλλήλων θα απασχολήσει τόσο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και το επιτελείο του, για να δοθεί άμεσα λύση. Η λύση αυτή θα είναι επωφελής για τα ταμεία και τους χιλιάδες ασφαλισμένους.



http://www.paraskevi13.com/?p=15766
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/blog-post_8961.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου