'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κοριτσάκι δυο χρονών έχει το μέγεθος κούκλας!!!

Η Abbie είναι λίγο μεγαλύτερη από μια κούκλα, και θα παραμείνει μικροσκοπική για το υπόλοιπο της ζωής της... 

Έχοντας στα δυο της χρόνια το μέγεθος ενός μωρού έξι μηνών, η Abbie γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική προδιάθεση που ονομάζεται Russel-Silver και πρόκειται για μια μορφή νανισμού, η οποία επηρεάζει μόνο ένα στα 100.000 μωρά.

Με ύψος μόλις 60 εκατοστών και ζυγίζοντας λιγότερο από έξι κιλά, η μικροσκοπική Abbie περπατά, γελά, παίζει και κάνει ο, τι οποιοδήποτε άλλο παιδί στην ηλικία της, με την διαφορά ότι έχει το μισό μέγεθος από τους συνομήλικους της.

 
Η 29χρονη μητέρα της Abbie, τρομοκρατήθηκε όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι η μικρή δεν αναπτύσσεται φυσιολογικά: « Αρχικά νόμιζα ότι δεν θα έχει φυσιολογική ζωή. Ωστόσο μέρα με τη μέρα εξελίσσεται σε ένα ανεξάρτητο μικρό κοριτσάκι.


Μπορεί η προσωπικότητα της Abbie να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτήν άλλων παιδιών στην ηλικία της, ωστόσο το μικροσκοπικό της μέγεθος δημιούργησε αρχικά πολλά προβλήματα στους γονείς της: « Μας πήρε 11 μήνες να της βρούμε το πρώτο της ζευγάρι παπούτσια όταν ξεκίνησε να περπατά, γιατί φορά τα παπουτσάκια που φοράνε τα μωρά με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν την απαραίτητη σκληρή σόλα».


Η μαμά της περιγράφει στη Daily Mail ότι η κόρη της είναι τόσο μικρούλα που πολλές φορές τη χάνει μέσα στο σπίτι! « Την έχω βρει να κάθεται κάτω από το νεροχύτη του μπάνιου, στο ντουλάπι της κουζίνας, ακόμα και μέσα στο πλυντήριο ρούχων. Έκανα όλο το σπίτι άνω-κάτω μέχρι να την βρω για πολλή ώρα. Σίγουρα θα γίνει πολύ καλή στο κρυφτό, καθώς φαίνεται πως της αρέσουν οι μικροί χώροι».


Και μπορεί μερικές τέτοιες στιγμές να έχουν την πλάκα τους, ωστόσο η ζωή της 2χρονης Abbie είναι πολύ δύσκολη. Δεν μπορεί να φορέσει οποιοδήποτε ρούχο παρά μόνο αυτά που φοράνε τα μωρά 3-6 μηνών, κοιμάται σε ειδικό κρεβατάκι , κάθεται σε ειδικό κάθισμα στην κουζίνα και τρώει από ειδικό πλαστικό κουτάλι για μωρά, καθώς τα κανονικά δεν χωράνε στο στοματάκι της.


Εκτός από την καθημερινότητα, το μεγαλύτερο άγχος των γονιών της Abbie, είναι το τι θα γίνει όταν έρθει η ώρα να πάει στο σχολείο: «ελπίζω να γίνει αποδεκτή και να μην της συμπεριφέρονται σαν μωρό στο σχολείο» λέει η 29χρονη Εmma.




i-diadromi.com
ierosagon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου