'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Λουκέτα διαρκείας για να μην "ανοίξουν" τα κλειστά επαγγέλματα

Μ
άχη διαρκείας με την κυβέρνηση ξεκινούν φαρμακοποιοί, μηχανικοί και δικηγόροι εξαιτίας του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ με απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ.
 
Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας, ενώ τριήμερα «λουκέτα» βάζουν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή με... επανάληψη τις ίδιες μέρες της άλλης εβδομάδας ως απάντηση στην δήλωση του υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου, ο οποίος υπογράμμισε «ο διάλογος τελείωσε και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τετάρτη στην Βουλή». Ο κλάδος των φαρμακοποιών απειλεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ τα φαρμακεία του Πειραιά παραμένουν κλειστά και σήμερα.
 
Την ίδια «γραμμή» ακολουθούν και οι δικηγόροι, που ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους, πλην του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο κλάδος αντιδρά στην άρση των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση των καθηκόντων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφασίζει στις 19 Ιανουαρίου για την στάση που θα τηρήσει.
 
Τέλος, αιτία πολέμου αποτελεί για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας να επιβάλλει πρόστιμο για τις ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών, «ανοίγοντας» με αυτόν τον τρόπο μια ώρα νωρίτερα το επάγγελμα. Έτσι και το ΤΕΕ αποφάσισε να ξεκινήσει γύρο κινητοποιήσεων με την αποχή από τις δημοπρατήσεις έργων σε όλη την χώρα. «Ο τεχνικός κόσμος θα αντισταθεί στην απαξίωση των μηχανικών και των επιστημόνων», αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΕΕ.
 
Πάντως, η πίεση που ασκεί η κυβέρνηση, για να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα, προέρχεται από το γεγονός ότι φθάνει νωρίτερα από το αναμενόμενο η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου ξεκινάει ο έλεγχος της προόδου που έχει επιτευχθεί στην οικονομία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην συγκεκριμένη ρύθμιση. 


http://dete.gr/news.php?article_id=22189

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου