'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Αρρωστο το 1/3 των υπολογιστών !!!!

Το ένα τρίτο των Ελλήνων αλλά και των υπολοίπων ευρωπαίων πολιτών, που έκαναν χρήση του Ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι ο υπολογιστής τους προσβλήθηκε από κάποιο ιό.  

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες με αφορμή την αυριανή διεθνή ημέρα για ασφαλές Ιντερνέτ.

Αναλυτικότερα, το 34% των Ελλήνων και το 31% των πολιτών στην ΕΕ, που έκαναν χρήση του Ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι ο υπολογιστής τους προσβλήθηκε από κάποιο ιό. Τα υψηλότερα ποσοστά «μόλυνσης» των υπολογιστών παρατηρούνται στη Βουλγαρία (58%), τη Μάλτα (50%) και τη Σλοβακία (47%) και τα χαμηλότερα στην Αυστρία (14%), την Ιρλανδία (15%), τη Φιλανδία (20%) και τη Γερμανία (22%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 3% των Ελλήνων (με 4% μέσο κοινοτικό), που έκαναν χρήση του Ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι έπεσαν θύμα απάτης που αφορούσε παραβίαση προσωπικών στοιχείων και άλλων εμπιστευτικών στοιχείων, ενώ το 2% των συμπολιτών μας (3% ο μέσος κοινοτικός όρος) είχαν χρηματικές απώλειες πέφτοντας θύμα απάτης κατά τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας. Τέλος, το 3% των Ελλήνων και το 5% των πολιτών στην ΕΕ δηλώνουν ότι στη διάρκεια του τελευταίου έτους το παιδί τους είχε πρόσβαση σε κάποια ακατάλληλη ιστοσελίδα. 


http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου