'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η... ανταλλαγή του «αιώνα»! Από το Πράδο, στο Ερμιτάζ!!!

Μερικά από τα πιο σπουδαία έργα που φιλοξενεί το μουσείο Πράδο της Μαδρίτης πρόκειται να εκτεθούν, έως το Μάιο, στο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Κάτι ανάλογο θα γίνει στο τέλος του έτους, όταν έργα από το φημισμένο μουσείο της ρωσικής μεγαλούπολης θα εκτεθούν στη Μαδρίτη.


Περίπου 66 έργα από το ισπανικό Μουσείο θα παρουσιαστούν από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαΐου στο Ερμιτάζ, σε μια έκθεση με τίτλο "Το Πράδο στο Ερμιτάζ" που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έτους διασταύρωσης Ρωσίας-Ισπανίας, που προβλέπει πολλές ανταλλαγές μεταξύ δύο χωρών.


Έκθεση με τίτλο "Θησαυροί από το Ερμιτάζ", που περιλαμβάνει 170 έργα από το ρωσικό Μουσείο, θα παρουσιαστεί στη συνέχεια, από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 26 Μαρτίου του 2012, στη Μαδρίτη.


Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία θα εγκαινιάσουν την πρώτη από αυτές τις δύο αυτές εκθέσεις, στις 25 Φεβρουαρίου στην Αγία Πετρούπολη.


Μεταξύ των έργων που θα εκτεθούν στη Ρωσία, το Πράδο έχει επιλέξει πορτρέτα Ισπανών βασιλέων από τους Βελάσκεθ, Γκόγια και Τιτσιάνο, μυθολογικές αναπαραστάσεις όπως "ο Περσέας απελευθερώνει την Ανδρομέδα" του Ρούμπενς ή έργα θρησκευτικής έμπνευσης των Ραφαήλ, Μουρίλο και Ελ Γκρέκο.


Το Ερμιτάζ θα παρουσιάσει στη Μαδρίτη αρχαιότητες, έργα ζωγραφικής και σχέδια από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 20ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένων έργων ζωγραφικής από τους Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ενγκρ και Βατώ.


Οι ιμπρεσιονιστές και οι μετα-ιμπρεσιονιστές εκπροσωπούνται επίσης με έργα ζωγραφικής από τους Μονέ, Σεζάν, Ρενουάρ, Γκογκέν και Ματίς.



newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου