'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Το βρετανικό φορολογικό σύστημα «διώχνει» τους ξένους

Και τους Έλληνες εφοπλιστές, μεταξύ άλλων.

Οι ξένοι επιχειρηματίες που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στη Βρετανία και υπολογίζονται σε 120.000, απειλούνται να χάσουν τα φορολογικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα, το σημαντικότερο από τα οποία είναι ότι φορολογούνται μόνο για τα έσοδά τους στη Βρετανία.


Η προηγουμένη κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν υποχρέωσε τους ξένους επιχειρηματίες και τους ξένους υψηλόμισθους εργαζομένους που διαμένουν στη Βρετανία για περισσότερα από επτά χρόνια, να πληρώνουν το ποσό των 30.000 λιρών το χρόνο για κάθε μέλος της οικογένειάς τους, προκειμένου να μην ελέγχονται τα έσοδά τους εκτός της Μεγάλης Βρετανίας.

Τώρα, ο υπουργός Οικονομικών προτίθεται να καταργήσει το χρονικό όριο των επτά χρόνων και να πληρώνουν οι ξένοι το ποσό των 30.000 λιρών το χρόνο ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που διαμένουν στη Βρετανία. Επιπλέον, όμως, η Εφορία έχει κάνει πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών να φορολογούνται οι ξένοι και για τα έσοδά τους εκτός Βρετανίας.


Στα νέα αυτά φορολογικά μέτρα αντιδρούν οι θεσμικοί παράγοντες του Σίτι, οι οποίοι επισημαίνουν στη βρετανική κυβερνηση ότι, εάν εφαρμοστούν, θα ακολουθήσει μεγάλη έξοδος ξένων επιχειρηματιών, με αποτελέσματα πολύ αρνητικά για το Σίτι και την αγγλική οικονομια.


Όταν η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν επέβαλε το φορολογικό παράβολο των 30.000 λιρών, 16.000 ξένοι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι εγκατέλειψαν την Αγγλία και εγκαταστάθηκαν στην Ελβετία και σε άλλες χώρες με ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα.


Τα νέα αυστηρά φορολογικά μέτρα επηρεάζουν άμεσα και τους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου, όπως και τους Έλληνες εργαζομένους σε ναυτιλιακά γραφεία. Ανάμεσα στους 16.000 ξένους και εργαζόμενους που εγκατέλειψαν την Αγγλία ήταν και μεγάλος αριθμός Ελλήνων, οι οποίοι εγκατέστησαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα και την Ελβετία.


Τώρα, είναι βέβαιο ότι τα σχεδιαζόμενα νέα αυστηρά φορολογικά μέτρα για τους ξένους, θα υποχρεώσουν και άλλους Έλληνες εφοπλιστές της Αγγλίας να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους εκτός της Μεγάλης Βρετανίας.


protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου