'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ένα στα πέντε παιδιά στο διαδίκτυο

Π

ρωτοβουλία δράσης για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο αναλαμβάνει το Συμβούλιο της Ευρώπης με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας για πιο Ασφαλές Ιντερνετ. 

Η γενική γραμματέας του Συμβουλίου Μοντ ντε Μπουκίκιο σημείωσε πως ένα στα πέντε παιδιά που χρησιμοποιούν το Ιντερνετ στην Ευρώπη, έχει πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. 

Η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στο Διαδίκτυο είναι πολύ περισσότερο διαδεδομένη απ' ό,τι πιστεύουμε, πρόσθεσε και κάλεσε τη Διαδικτυακή Κοινότητα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Συμβούλιο της Ευρώπης για να τεθεί τέρμα στην παιδική πορνογραφία και στη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών μέσω του Ιντερνετ. 

Οπως διευκρινίσθηκε, η εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους και όλους όσοι ασχολούνται με τα παιδιά, για το μέγεθος του προβλήματος και επιδιώκει επίσης να τους δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να μπορούν να προλαμβάνουν προσπάθειες για σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών. 

Κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να προωθηθεί η επικύρωση και η αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης που έχει θεσπίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και με βάση την οποία, χαρακτηρίζεται ποινικό αδίκημα η προσπάθεια ενηλίκων να προσεγγίσουν παιδιά με στόχο τη σεξουαλική ή άλλη τους εκμετάλλευση. 

Ποινικά αδικήματα στη Σύμβαση θεωρούνται ακόμη και οι δραστηριότητες των ενηλίκων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν οπτικοακουστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας. 

Η εκστρατεία λαμβάνει υπόψη της ότι τα περισσότερα από τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά των παιδιών, άμεσα είτε μέσω Διαδικτύου, διαπράττονται από άτομα στα οποία τα παιδιά έχουν εμπιστοσύνη και βρίσκονται στο οικογενειακό περιβάλλον, στο σχολείο ή στους χώρους των εξωσχολικών δραστηριοτήτων. 

Λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη εκστρατεία και πληροφοριακό υλικό για την παροχή βοήθειας στα παιδιά 4-7 ετών, να κατανοήσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο παρουσιάζει το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε ένα τηλεοπτικό σποτ, σε ένα βιβλίο και στην ιστοσελίδα του. 


dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου