'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Εκκρεμούν 1.176 υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο!!!!!!!

Στοιχεία και πορίσματα για συνολικά 1.176 υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο, που διαβιβάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από ελεγκτικά όργανα στη Δικαιοσύνη αλλά δεν έχουν εκκαθαριστεί δικαστικά, απέστειλε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Ρακιντζής είχε υποστηρίξει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι δεν έχουν διευθετηθεί δικαστικά περισσότερες από 450 υποθέσεις που αφορούσαν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες δημοσίων λειτουργών (δημάρχων κ. ά.) και επίορκων υπαλλήλων. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει στις 4 Αυγούστου να του αποστείλει τους σχετικούς φακέλους με τις καταγγελλόμενες «ύποπτες» υποθέσεις, ενώ είχε επισημάνει ότι άλλες δύο φορές στο παρελθόν τού είχε ζητήσει να προσκομίσει τα στοιχεία, αλλά δεν το έκανε.
Αυτή τη φορά, ο κ. Ρακιντζής παρέδωσε τη λίστα με τις 427 υποθέσεις που διερευνήθηκαν από τον ίδιο, συνοδευόμενη από λιτή επιστολή-απάντηση στη δυσφορία που εκφράστηκε από τον ανώτατο εισαγγελέα για την αοριστία των καταγγελιών του. Οι υποθέσεις αυτές περιλαμβάνονται σε εκθέσεις, πορίσματα επιθεώρησης και ελέγχους των σωμάτων επιθεώρησης από το 2004 μέχρι σήμερα.
Μαζί με αυτή τη λίστα, διαβίβασε και κατάσταση 749 ακόμα υποθέσεων που έχουν κοινοποιηθεί από τα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου και τη Διεύθυνση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για στοιχεία από 194 πορίσματα του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεώρησης, 53 του Σώματος Επιθεωρητών Μεταφορών, 294 των Επιθεωρητών Υγείας, 106 Περιβάλλοντος και 102 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στα πορίσματα αυτά διαπιστώνεται ότι υπάλληλοι που προχωρούν σε υπεξαιρέσεις σημαντικών ποσών, σε απιστίες κατά του Δημοσίου, σε αμέλεια και μη εκπλήρωση καθήκοντος τιμωρούνται από τα πειθαρχικά όργανα με ιδιαίτερα επιεικείς ποινές.
Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τεντές προώθησε τον φάκελο με τα στοιχεία στις κατά τόπους εισαγγελίες, με την παραγγελία να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα. 

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου