'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Την κάρφωναν γιατί έκανε παράπονα...

Ένα ζευγάρι στη Σαουδική Αραβία βασάνισε την οικιακή βοηθό του, που είχε έρθει από τη Σρι Λάνκα, καρφώνοντας στο σώμα της 24 καρφιά επειδή παραπονέθηκε ότι της φόρτωναν πολλή δουλειά. Ακτινογραφίες έδειξαν το φρικτό αποτέλεσμα: καρφιά σφηνωμένα με σφυρί στα χέρια και τα πόδια της Λ.Τ. Αριγιαουάτι, 49χρονης μητέρας τριών παιδιών.

Η Αριγιαουάτι επέστρεψε στη Σρι Λάνκα την περασμένη Παρασκευή και η οικογένειά της τη μετέφερε στο νοσοκομείο επειδή πονούσε πολύ. Τότε οι γιατροί ανακάλυψαν στο σώμα της τα καρφιά, μήκους 2,5 ως 5 εκατοστών. Ενα ήταν καρφωμένο πάνω από τα μάτια της. «Ο εργοδότης και η σύζυγος του εργοδότη κάρφωσαν με σφυρί στο σώμα της 24 καρφιά όταν παραπονέθηκε για τον μεγάλο φόρτο εργασίας της», δήλωσε η Καλιάνα Πρίγια Ραμαναγιάκε εκπρόσωπος του Γραφείου Απασχόλησης στο Εξωτερικό.

Οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τα καρφιά με επέμβαση, όμως μια διπλωματική διένεξη έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας του επεισοδίου. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα πρόκειται να προσφύγει στη σαουδαραβική κυβέρνηση σχετικά με το θέμα, ενώ το Γραφείο Απασχόλησης στο Εξωτερικό βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για το κατά πόσον μπορεί να γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Σχεδόν δύο εκατομμύρια πολίτες της Σρι Λάνκα ζήτησαν πέρυσι απασχόληση στο εξωτερικό. Περίπου 1,4 εκατομμύριο, κυρίως οικιακές βοηθοί, απασχολήθηκαν στη Μέση Ανατολή και πολλές παραπονέθηκαν για σωματικές κακομεταχειρίσεις ή παρενοχλήσεις.


ΠΗΓΗ:   ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου