'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ελληνική διαμαρτυρία για την Ιρανή που καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό...

Επιστολή στο διευθυντή της γαλλικής εφημερίδας «Λιμπερασιόν» απέστειλαν έξι Ελληνίδες, γενικές γραμματείς περιφερειών, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη θανατική καταδίκη Ιρανής λόγω μοιχείας.

Η πρωτοβουλία των κυριών έχει ως στόχο να γνωστοποιηθεί η συμπαράστασή τους, μέσα από τη δημοσίευση της επιστολής, στη 43χρονη Ιρανή Σακινέ Μοχαμάντι Αστιάνι (Sakineh Mohammadi Ashtiani), η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού, με την κατηγορία της μοιχείας.

«Με θλίψη παρατηρούμε ότι ακόμη και στις μέρες μας οι γυναίκες παραμένουν θύματα φρικτών και αποτρόπαιων κατασφαγιασμών, αφού συνεχίζουν να δολοφονούνται στο όνομα κάποιων αντιδραστικών παραδόσεων και νόμων», σημειώνουν στην επιστολή τους.
Όπως αναφέρουν οι έξι Ελληνίδες, ενώνουν τις φωνές τους και ως γυναίκες με τη διεθνή κοινή γνώμη και απαιτούν την αποτροπή της υλοποίησης αυτής της απάνθρωπης τιμωρίας, την οποία χαρακτηρίζουν δολοφονία.

«Ζητούμε την ισότιμη σε σχέση με τους άνδρες δικαστική αντιμετώπιση της 43χρονης Ιρανής, αφού είναι σαφές ότι η θανατική ποινή επιβλήθηκε κατά σαφή παραβίαση των διεθνών προτύπων μιας δίκαιης δίκης», προσθέτουν στην επιστολή τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις γ.γ. Περιφερειών Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη, Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογήτου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα και Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή.

ΠΗΓΗ:   http://www.slap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου